Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Johan & Nyström

Svédország legfrissebb kávépörkölője

Bár a céget 2004-ben alapította egy lelkes kávérajongó baráti társaság, a Johan&Nyström cég szinte még mindig újoncnak számít a tradicionális svéd kávépiacon. A minőségi kávézás iránti elhivatottság szinte magától tűzte ki a célt: megváltoztatni a svéd kávékultúrát, megtörni a kávészemek anonimitását és elmondani az embereknek azt, hogy mennyi minőségi munka és tudás kell ahhoz, hogy jó kávé kerülhessen a csészébe. A recept nem titkos: a Johan&Nyström pörköli a legkülönlegesebb, legízletesebb és legtöbb organikus kávészemet, melynek nagy része közvetlenül a termelőtől kerül a kávépörkölőbe.

A kávépörkölő

A lassúbb pörkölési folyamat és a magas minőségű kávészemek egyszerűen jobb minőséget eredményeznek. A kávészemeket kézzel, kis tételekben pörkölik két klasszikus gépen, melyet 1956-ban gyártottak. Nemcsak azért, mert ragaszkodnak a tradíciókhoz, hanem azért, mert így ízletesebbé válik a kávé.  A lassú, 12-15 perces pörkölési folyamat (Slow Roast) hozza ki a kávészemek igazi karakterét és adja meg a legjobb ízélményt.

Etikusság és környezettudatosság

A Johan&Nyström elsődleges célja, hogy Svédország legetikusabb és leginkább környezettudatos kávépörkölője legyen. A kávék 85%-át közvetlenül a termelőktől szerzik be betartva a tisztességes kereskedelem szabályait (Fair Trade) és folyamatosan arra törekednek, hogy a kínálat minél nagyobb része organikus kávé legyen.

 A termékek

A minőség az a szó, amit ugyanolyan sokféleképpen lehet értelmezni, mint a szeretetet. A pozitív üzenetet azonban könnyen meg lehet fordítani, ha az nem igaz. A minőség magáért beszél. A Johan&Nyström büszke egyedi kínálatára, hiszen a különleges pörkölési eljárásuk és a kávészemek egyénisége utolérhetetlen minőséget eredményez. Olyat, amit azonnal érezni fog, ha megkóstolja.

Rendezés: