Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü
   

Heti Ajánlatunk

Kávé szaküzletünkben a különleges kávékat nemcsak megvásárolni, hanem megkóstolni is lehet, így Vevőink személyesen győződhetnek meg arról, hogy milyen különbségek vannak az egyes kávéfajták és pörkölési típusok között. Kínálatunkat hetente változtatjuk. Nézzen be hozzánk és kóstolja meg különleges eszpresszó kávéinkat, filter kávéinkat, vagy éppen tejeskávé különlegességeinket. Gondoltunk azokra is akik esetleg nem szeretik a kávét, éppen ezért egy elég széles szortimenttel kedveskedünk minden tea kedvelőnek is. Prémium teák széles választéka fellelhető üzletünkben.

 

Aktuális Heti Ajánlatunk

Italcaffe Geran Crema
 
Egy igazán jó Olaszos ízvilág.
A keveréket tekintve egy 70/30 -as arány az Arabica javára éppen ezért egy nagyon kifinomult ízzel talalkzhatunk amit a 30% Robusta tesz teljessé.
Espressonak , Cappuccinonak készítve kiválló
 
Gardelli Cigno Bianco
 
A Cignobianco az egyetlen saját eszpresszókeverékünk, és már a kezdet kezdetétől fogva szerepelt kínálatunkban. A mi felfogásunkban ez a tökéletes mindennapi kávé, amelyet bármikor fogyaszthatunk, amikor csak kedvünk támad hozzá. A legjobb minőség érdekében megalkotásánál a gazdákkal szoros együttműködésben, gondosan választottunk ki két kávékülönlegesség besorolású, frissen szüretelt arabicaszállítmányt, majd hozzáadva szenvedélyünket és szakértelmünket, létrehoztuk a harmonikus és kiegyensúlyozott ízélményt. Mivel ez a fenséges egyensúly és csodás édesség a fehér hattyú, a Cigno bianco kecsességére és eleganciájára emlékeztet, róla neveztük el az alkotást.
 

A száraz feldolgozás egyszerű: szüretelés után addig hagyják a napon szétterítve a bogyókat, amíg színük pirosról barnára, majd szinte feketére nem vált, s ez után hántolják le róluk a vastag, megszáradt külső réteget, egyetlen lépésben előállítva a zöld kávébabszemeket. Ez a módszer száraz klímájú régiókban alkalmazható a leghatékonyabban, ahol a nap és a hőség képes megszikkasztani a magokat az érintetlenül hagyott héjon belül.

Egyszerűsége miatt gyakran „természetes” kávénak is nevezik az ilyen módszerrel előállított terméket, s mivel a gyümölcshús érintetlen marad a szemeken, az eljárás leginkább a szőlő mazsolává aszalásához hasonlítható. Befektetési költsége minimális, ezért olyan vidékeken, ahol a bogyók szárításához megfelelő klíma áll rendelkezésre, többnyire ezt alkalmazzák az olcsó, kommersz besorolású kávék előállításához.

Nedves vagy párás levegőjű vidékeken azonban ez a megoldás kudarcra van ítélve: ha a száradás nem elég gyors, a szemeken lévő gyümölcshús megromlik, rothadni és penészedni kezd.

Emellett a szárazon feldolgozott kávék minősége nagyon változó lehet. Ha igazán gyümölcsös jellegű, édes és intenzív eredményt szeretnénk elérni, ez a módszer több manuális munkát igényel, mint a nedves feldolgozás, hiszen még a leggondosabb szüretelők is leszednek néhány éretlen, zöld, vagy akár csak félérett szemet az érett, piros bogyók között, s ha ezeket nem távolítják el a szárítás legelső napjaiban, a zöldek is úgy megbarnulnak, hogy már nem különböztethetők meg a pirosaktól.

 

Special Offer
 
Johan&Nystrom
 
Sumatra Gayo
 
Gardelli
- Brazil
 
The Barn
- GUatemala
 
Ditta Artigianale
- Kenya
 
Caravan
- Mexiko

 

 

 

 

Márkáink
Facebook közösség