Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Marley Coffee - organikus kávék fenntartható és természetközeli gazdálkodásból

Rendezés:

Marley Coffee

Stir It Up – A kezdetek

A Marley Coffee® céget a legendás és milliók által szeretett Bob Marley fia, Rohan Marley alapította. 

„Apám a Nine Mile vidékről származik. Ott tanulta meg a természet és az emberiesség mély tiszteletét, ami végigkísérte egész életét. Az volt az álma, hogy egyszer visszatérjen a gyökereihez. A kávénkkal apám előtt tisztelgünk. A csészéjében közös álmunk egy részét tartja.  One love.
Rohan Marley”

Bob Marley mindig mondogatta, hogy egy nap visszatér a farmerkedéshez, de a sors más életet szánt neki. Azt, hogy fantasztikus zenéjével hódítsa meg a világot és azon keresztül szóljon az emberekhez. 

Bob fia Rohan Marley a mai napig emlékezik arra, hogy nagymamája hogyan szárította a kávécserje terméseit a napon, hogyan válogatta, tisztította és pörkölte meg őket és készítette el a kávéját minden reggel. A Marley Coffee ugyanezt a mámortó aromát és gazdag, selymes ízt szeretné beletölteni minden egyes kávébögrébe, amin a Marley név látható.

Rohan Marley beteljesítette álmát és a Marley Coffee termékeink keresztül megosztja  a világgal családjának kávézási szokásait, melyek évtizedeken keresztül apáról fiúra szálltak. A Marley Coffee egy nemzetközi prémium kávé forgalmazó cég, melynek irodái vannak Londonban, Vancouverben, Los Angelesben és Jamaicaban.

 Get Up, Stand Up! 

A kávé, csakúgy mint a zene egy olyan dolog, ami aktív része mindennapjainknak. A Marley kávék fogyasztásával naponta járulhat hozzá a világ jobbá tételéhez, mivel a cég számos jótékonykodási programot támogat évente.

A Marley kávék alapja a híres jamaikai Blue Mountains vidéken elterülő 21 hektáros magánültetvényről ill. több, fenntartható gazdaságokból származó, etikusan termesztett, különlegesen pörkölt kávészemek, melyek a világ legjelentősebb kávétermelő vidékeiről – Ethiópia, Közép- és Dél-Amerika – származnak.

A Marley kávék izgalmas élményt kínálnak azoknak - korra és nemre való tekintet nélkül -, akik egy olyan kávét szeretnénk inni, melynek nemcsak egyedi, finom íze, de átlátható, tiszta eredete is van. A Marley Coffee célja, hogy a legjobb minőségű, nagyszerű ízű kávé kerüljön a csészékbe.

A kávéink elnevezésével Bob Marley zenéje előtt tisztelgünk.

“In this great future, you can’t forget your past.”–Bob Marley

Az értékeink

A Marley Coffee csak bevizsgált, 100%-os organikus arabica kávébabokat használ. A Marley Coffee nem csak organikus, de ITAL minősítésű is – megtestesíti a rasztafári életérzést, tiszta, igaz és életteli.

A Marley Coffee megalapította a „Kicks For Cause Alapítványt”, melynek célja, hogy focipályákat és táborokat építsen szerte a világon azon gyerekek számára, akiknek családjai a kávétermelésből élnek.  

A Marley Coffee profitjának 10%-át arra költi, hogy támogassa és javítsa azon emberek és családjaik életkörülményeit, akik nélkül a termékeik nem létezhetnének.

A Marley Coffee ezen kívül büszke támogatója a 1Love.Org alapítványnak is, melynek célja, hogy terjessze Bob Marley eszméjét a közös jövőről és az egyenlősségről. A jótékonysági alapítvány olyan programokat támogat, amelyek hozzájárulnak a fenntarthatósághoz, a felelősségteljes életvitelhez és ahhoz, hogy  - ha csak apránként is - szeretettel megváltoztassuk a világot, amiben élünk.

A Rainforest Alliance olyan nemzetközi civil szervezet (NGO), amelynek célja, hogy  a felelős gazdálkodást tegye az  üzleti, a mezőgazdasági és az erdészeti ágazat szférájában új normává.  Központjai New Yorkban és Amsterdamban, irodái világszerte megtalálhatók, tevékenysége pedig több mint hatvan országra terjed ki. Alapítója, Daniel Katz 1987-ben hozta létre a szervezetet, és azóta is az igazgatóság tagja, míg a jelenlegi vezérigazgató Han de Groot.

Tanúsítvány a fenntartható erdőgazdálkodásról

A Rainforest Alliance vezette be az első olyan hitelesítési programot (1989-ben), amelynek célja az egyszerre piacvezérelt, ugyanakkor környezeti és társadalmi szempontból is felelős gazdálkodás ösztönzése volt az erdészet, a faültetvények és az erdei erőforrások tekintetében 2018. október 1-jén ezt a tanúsítási tevékenységet — annak minden kapcsolódó szolgáltatásával, személyzeti állományával és ügyfeleivel együtt — átadták a koppenhágai székhelyű és globális hálózattal rendelkező Nature Economy and People Connected (NEPCon) civil szervezetnek. A NEPCon 1996 óta a Forest Stewardship Council (FSC©) erdővédelmi tanács tagja.

Tanúsítvány a fenntartható erdőgazdálkodásról

A Rainforest Alliance fenntartható mezőgazdálkodási programja képzéseket is kínál a gazdáknak, valamint több mint százféle tevékenység — például avokádó, fahéj, kávé, pálmaolaj, tea, kakaó vagy banán termesztése, illetve állattartás és -tenyésztés — vonatkozásában ad ki tanúsítványt a kis, közepes vagy nagy volumenű gazdaságoknak. Az utóbbi években a szervezet jelentős mértékben növelte kistermelői ügyfelei körét, akik immár a tanúsítványával rendelkező gazdaságok (összesen több mint 783 ezer) 75%-át teszik ki. A tanúsítvány elnyeréséhez a gazdaságoknak meg kell felelniük a fenntartható mezőgazdasági szabvány (Sustainable Agriculture Standard) követelményeinek, amelynek célja az ökoszisztémák, a biológiai sokféleség, a vizek és az erdők védelme és megőrzése, valamint a mezőgazdasági kemikáliák használatának visszaszorítása — mindezt a gazdaságban dolgozók és a helyi lakosság jóllétének biztosítása mellett. A Rainforest Alliance arra ösztönzi az üzleti vállalkozásokat és a fogyasztókat, hogy támogassák a fenntartható mezőgazdaságot olyan termékek beszerzésével, illetve vásárlásával, amelyek ilyen tanúsítvánnyal rendelkező gazdaságokból származnak. Mára (2018-as állapot szerint) több mint 7 millió hektárnyi mezőgazdasági terület áll fenntartható művelés alatt a szervezet tanúsítványai szerint.[6] Ezen feltételek között számos olyan van, ami „elengedhetetlen”, azaz a hitelesítéshez mindenképpen teljesíteni kell. Idetartozik például az ökoszisztéma-megőrzési program, illetve a mezőgazdasági kemikáliák használatával kapcsolatos irányelvek megléte, a vadon élő állatok és a vizek védelme, a munkahelyi és munkaerő-felvételi diszkrimináció tilalma, a 15 évnél fiatalabb gyermekek foglalkoztatásának tilalma, a munkavédelmi felszerelés biztosítása a dolgozók számára, továbbá a génmódosított termények előállításának tilalma. [8] 2008 februárjában az Ethical Corporation szervezet „szigorú, független hitelesítési eljárás”-nak nevezte a Rainforest Alliance tanúsítási folyamatát.[9] 2015-ben több mint 120 ország 4300 vállalata vásárolt vagy adott el olyan terméket, amely rendelkezett a Rainforest Alliance tanúsítványával. Az év júniusi adatai szerint a világ kakaótermésének 13,6, kávétermésének 5,4, teatermésének pedig 15,1 százaléka származott a Rainforest Alliance tanúsítványával rendelkező gazdaságból.[citation needed]

Fenntartható turizmus

A szervezet abban is úttörő volt, hogy — külső félként — hotelekkel, ki- és beutaztató utazásszervezőkkel és más szereplőkkel együttműködve, a fenntartható turizmus elismerése révén támogassa őket tevékenységük környezeti, társadalmi és gazdasági hatásainak javításában. 2018- október 1-jén a NEPCon átvette a Rainforest Alliance „Sustainable Tourism Standards for Hotel and Lodging Services and Inbound Tour Operators” elnevezésű turisztikai projektjének irányítását is,  amelynek standardjai magukban foglalják a Globális Tanács a Fenntartható Turizmusért  (Global Sustainable Tourism Council, GSTC) szervezet kritériumait a szállodaszolgáltatók és utazásszervezők számára.

Videók: