Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Johan & Nyström Kenya Kiringa AA 250g

Johan & Nyström
5.999 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 699 Ft
Nem értékelt
5.999 Ft
Menny.:db

Leírás

A kávét a Ben & Kristy Carlson által működtetett Long Miles Coffee gyártja. A pörkölőben röviden "hosszú mérföldeknek" hívjuk őket. 2014 óta dolgozunk velük szorosan, és mára nagyon jól ismerjük egymást. 2011-ben Burundiba költöztek, és látták az igazságtalanságot és a rossz gazdálkodási gyakorlatot, amely áthatotta az ország kávéipart. Azt is látták, hogy a pörkölőknek szerte a világon nehezen jutottak folyamatosan jó kávéhoz Burundiból. A Long Miles Coffee megszületett a gazdálkodók és a kávépörkölők pozitív változási kísérleteként.

Korábban csak Burundiból vettünk tőlük kávét, de két éve Kenyában is elindítottak egy projektet. 2020-ban felkereshettek egy Kirinyaga megyei kávégazdálkodó csoportot, akik elkötelezettek a kiváló minőségű kenyai kávé gyártása mellett. Az elmúlt évben a Long Miles egy teljes munkaidős alkalmazottja volt, aki agronómiai támogatást nyújtott azoknak a termelőknek, akik úgy döntöttek, hogy a velük együttműködnek. Tavaly, elsőként, 25 családdal dolgoztak. Idén több mint 300 család juttatta el kávébogyóját a Long Mile mosóállomásra; a felújított Njowa kávégyár Kirinyaga megyében, Mount Kenya-ban (Nyeri megyétől keletre).

A kávébogyókat három különböző tételre osztották, földrajzilag a környék folyói szerint: Karinga, Nyamindi és Kamweti. Ezeket a tételeket külön dolgozták fel, ami a Long Mile autómosó egyedi jellemzője. Kenyában a helyi kávét általában összekeverik és együtt árusítják a mosóállomás néven.

A kávégyártás mellett a Long Miles számos újratelepítési kezdeményezéssel dolgozik. Ez azért fontos, mert összeköti a kávét és a termelőket, akikkel együtt dolgoznak egy nagyobb munkával a területen: gyümölcs- és diótermő fák ültetése, árnyékolás, talajvédelem és szén-dioxid megkötés – mindezt úgy, hogy pénzt hozzon a kávéba. közösséget termelő.

KÁVÉ INFORMÁCIÓ

Név: Kenya Kiringa AA
Származási hely: Kenya
Régió: Kirinyaga
Gyártó: Long Miles Coffee
Farm: Njowa mosóállomás
Tengerszint feletti magasság: 1600 m.a.s.l.
Változat: SL28 és SL34
Eljárás módja: mosott

Ízek: Szeder, barna cukor, ribizli

Paraméterek

Espresso nem
Pörkölés világos
Savasság közepesen savas
Single Origin nem
Származási hely Kenya

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!