Leírás
A Malabar - a monszun régió legkiválóbb minőségű kávéjaként számon tartott fajta - India déli partvidékéről származik. Neve a leszüretelt zöld kávészemek nyitott raktárakban történő tárolási módjára utal, ahol is több héten át ki vannak téve a monszunévszak erős szeleinek. A hihetetlen eljárás eredményeként a kávészemek színe fakósárgára vált, ízük édeskés lesz, alacsony savtartalommal, az állaguk pedig rendkívül sima. A belőlük készült egyedülállóan édes-fűszeres jellegű főzet ebéd vagy vacsora utáni fogyasztásra ideális.
Paraméterek
Bio | nem |
Koffeinmentes | nem |
Espresso | igen |
Fairtrade | nem |
Ízesített | nem |
Pörkölés | sötét |
Savasság | ![]() |
Single Origin | igen |
Származási hely | India |
Lungo | igen |
Vélemények
2 értékelés
Írja meg véleményét!
Zsuzsi
|
2020. 03. 04.
Az egyik legkiválóbb és legselymesebb ízű kávé, amit valaha kostoltunk. Semmi savasság, kesernyés íz nem kíséri. Gyönyörű, szabályos, egyforma és nagyszemű kávébabból áll. És nem utolsó sorban az illata is fantasztikus. Az egyi favorit.
Zoli
|
Igazolt vásárlás
2015. 12. 28.
Kellemes presszókávé élmény, de nagyon kíváncsi volnék rá közepes vagy akár világos pörköléssel is.