Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Dripster 2 in 1+Java Coffee Nahua

28.598 Ft
25.738 Ft
Árelőny: 10%
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj:
Nem értékelt
28.598 Ft
25.738 Ft
Árelőny: 10%
Menny.:db

Leírás

Egy igazán hasznos dolog a nyári időszakra + egy kávé Mexikóból

Kétféle kávékészítési mód

Sokkal nagyobb a kettő közötti különbség, mint azt elsőre gondolná: A hidegen csepegtetéssel különösen tiszta és összetett ízvilágú kávé készíthető. További előnye, hogy jelentősen gyorsabb a vízbe áztatáshoz képest. A vízbe áztatástól ugyanakkor testesebbé és erősebbé válik a kávé.

Nedvesítés

(hidegen csepegtetéses készítés esetén)

Annak érdekében, hogy a vízcseppek egyenletesen járják át a kávéport, nedvesítse meg a szűrőbe töltött őrölt kávé felszínét, mielőtt felforralna egy kis vizet. Vagy helyezzen kerek alakú kávészűrőpapírt az őrölt kávé felszínére.

Csepegtetési sebesség

(hidegen csepegtetéses készítés esetén)

Azt javasoljuk, hogy 0,5-2 csepp/másodperc sebességre állítsa be a szelepet. Az elkészítés így körülbelül 2-6 órát vesz igénybe. Kisebb csepegtetési sebesség alkalmazásával általában erősebb hidegen csepegtetett kávé készíthető. Egy idő után a víznyomás lecsökken, alacsonyabb csepegtetési sebességet eredményezve.  A DRIPSTER2 új fejlesztésű szelepét azonban úgy alakították ki, hogy a teljes vízmennyiség utánállítás nélkül csepegjen keresztül – akár egész éjjelen át. Gyorsabb eljárás igénye esetén a szelep utánállítása is szükségessé válhat.

Tisztítás

Az első használatot megelőzően a DRIPSTER2 valamennyi alkatrészét mossa át vízzel.  A DRIPSTER2 műanyag alkatrészeit kézzel kell elmosni, mivel a mosogatógépben történő gyakori tisztítás hatására kifakulhat a műanyag. Annak érdekében, hogy ne tömődjön el a hidegen csepegtetéshez használatos szűrő kivételesen finom szerkezete, öblítést követően tisztítószerrel tisztítandó meg. Ha azonban mégis eltömődne a szűrő, erős vízsugár vagy kávéfőző-tisztító használata, kivételes esetben pedig a mosogatógépben történő tisztítás nyújthat segítséget.  Az üvegtartály és a vízbe áztatás céljára szolgáló, kisméretű szűrő minden további nélkül mosogatógépben is megtisztítható.

Víz

Azt javasoljuk, hogy hideg, szűrt vizet használjon. A vizet jégkockák hozzáadásával tarthatja hidegen. A tartály űrtartalma körülbelül 600 ml.

Felszolgálás

Fogyasztás előtt keverje el a hidegen készített kávét. A hidegen készített kávét általában jégkockával szolgálják fel. Ugyanakkor tejjel is rendkívül ízletes, felmelegítve pedig jóval könnyebben emészthető, mint a forrón főzött kávé. A hidegen készített kávé koktélok összetevőjeként is kiváló választás. Tonikhoz (hidegen csepegtetett tonik), narancsléhez vagy ginhez keverve különösen ízletes. A termékhez receptkártyát is mellékeltünk!

Kávé

A kávébab minősége, frissessége és pörkölése jelentős mértékben meghatározza a hidegen készített kávé ízét. Frissen őrölt kávé felhasználásával ízletesebb italt készíthet.  A fogyasztók többsége általában a világos pörkölésű filteres kávét részesíti előnyben a durva őrlésű kávéval szemben. 100 ml vízhez hozzávetőleg 7-10 g kávét használjon. Vízbe áztatásnál az elkészítendő ital vízzel hígítható: ebben az esetben 100 ml vízhez 15-25 g kávé a javasolt mennyiség. Hidegen csepegtetéssel kapcsolatos fontos tudnivaló: Ne tömörítse össze túlságosan a kávéport a szűrőben!

Fogyaszthatósági idő

A hidegen készített kávé lezárt edényben, hűtőszekrényben tárolva 3 napig marad fogyasztható.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!