Leírás és Paraméterek
HIMALAYA BOURBON |
CSOKOLÁDÉ. MANDULA |
TESTESSÉG |
ÉDESSÉG |
SAVASSÁG |
Származási hely: |
Apaneca, El Salvador |
Pörkölési profil: |
Eszpresszó |
Termelő: |
Mauricio Salaverria |
Tengerszint feletti magasság: |
1550 méter |
Fajta: |
Red Bourbon |
Feldolgozás: |
Mosott |
A Himalája Birtok 1880 óta van a család tulajdonában. Az elmúlt 10 év során sok minden történt: Mauricio Salaverria a generációk során felhalmozódott tudást egy magasabb szintre emelte. Olyan szakértőkkel társult, mint a korábbi barista világbajnok, Sasa Sestic, és fáradtságot nem ismerve évekig dolgozott a megfelelő minőség elérésén. Kiváló red bourbon kávénkban megtalálhatók a tejcsokoládé, a mandula és a kakaóbab ízei. A kávé harmonikus, krémes ízhatást nyújt. |
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK |
Mauriciónak több gazdasága is van a kistérségben és az összes kávét a Divisadero mosóállomáson dolgozzák fel és szárítják. Az állomáson és a hozzá tartozó farmon végigsétálva azonnal világossá válik, hogy amit itt látunk, az egy másik kategóriába tartozik. A készletek elkülönítési módja, a különböző feldolgozási stílusok, a nagy faládák és az anaerob tartályok szembetűnőek. Mauricióból sugárzik az ambíció és a jövőbe vetett hit, ami hajtja, hogy jobbá váljon. |
A farm 24 hektár területű és Bourbon, Caturra, Pacas, Pacamara, Geisha, Maragogype, Maracaturra és Kenyan SL28/34 fajtákat termesztenek itt. A Himalája Birtok kiváló agyagos és vulkanikus termőfölddel rendelkezik, s az itt termelt kávé gyakran nyeri el a Cup of Excellence díjat. |