Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Johan & Nyström El Salvador Menendez 250g

Johan & Nyström
4.499 Ft
Menny.:db
Egységár: 17.996,00 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 699 Ft
(1)
100% Arabica
Csészeprofil: narancs, vörös szőlő, tejkaramella
The Menendez Family - Las Delicias farm 
4.499 Ft
Menny.:db

Leírás

Az idősebb Miguel Menendez által vezetett Menendez-birtok olyan kávét terem, amely krémesen édes ízű, és a tejcsokoládé, a vajkaramella és a narancs aromáit kínálja. A családnak El Salvador nyugati részén, az Apaneca hegytömb körül vannak szép földjei, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az utóbbi négy idényben tőlük is vásárolhattunk. Négy farmjuk neve, ahonnan a kávékat beszereztük, a Las Delicias, az El Rosario, a Buena Vista és a Santa Barbara.

Ezek az ültetvények egy biológiai korridor részét képezik, amely Mexikótól egészen Panamáig húzódik, és számtalan madár-, pillangó- és rovarfajnak ad otthont. Az El Salvadorra jellemző Bourbon fajta mellett Miguel más változatokkal is kísérletezik – mint például a Pacamara, a Geisha és a Caturra –, hogy még jobb minőséget biztosítson és újabb ízeket alakíthasson ki a kávészemekben.

Miguel úr immár a harmadik generációt képviseli a Menendez-birtok igazgatásában, és elődeinek köszönhetően nagy tapasztalattal rendelkezik, ugyanakkor mind gazdasága, mind feldolgozó üzeme a legkorszerűbb technikával van felszerelve. A kávétermesztés teljes folyamatát személyesen irányítja – a bogyók szüretelésétől kezdve egészen a babkávé exportálásáig. A mosás, az erjesztés, a szárítás, a pihentetés, válogatás, csomagolás és eladás mind teljesen ellenőrzött és átlátható módon történik. Minden szállítmány címkéjén szerepel a szüretelés helye, a dátum és a méret.

Azok a kávék, amelyeket mi vásárolunk a Menendez családtól, 1300-1600 méteres magasságon nőnek, és októbertől márciusig szüretelik őket. Bár feldolgozásuk módja a nedves eljárás kategóriájába tartozik, a hagyományos erjesztőtartályok helyett úgynevezett ECO-hántolókkal történik, amelyek már a bogyók húsának eltávolításakor lefejtik a magról az édeskés nyálkaréteget, és hihetetlen alapossággal dolgoznak. Ennek köszönhetően Miguel és munkatársai pontosabban tudják szabályozni a feldolgozási folyamatokat.

Szinte lehetetlen kifejeznünk azt az örömöt és büszkeséget, melyet a Menendez család – barátaink – kávéjának forgalmazási lehetősége miatt érzünk, és reméljük, hogy az édes Bourbon ízén át a fogyasztókhoz is eljut az odaadó munkavégzés, amely az előállítás minden fázisára jellemző.

Paraméterek

Bio nem
Koffeinmentes nem
Espresso nem
Fairtrade nem
Ízesített nem
Pörkölés közepes
Savasság enyhén savas
Single Origin igen
Származási hely El Salvador
Lungo igen

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2016. 11. 15.
Visszafogott gyümölcsösség jellemzi, enyhén citrusos, csokoládés ízjegyek. Eszpresszóként lefőzve kitűnő.