Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Johan & Nyström Brazil Fortaleza 250g

Johan & Nyström
4.499 Ft
Menny.:db
Egységár: 17.996,00 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 699 Ft
Nem értékelt
100% Arabica
Csészeprofil: csokoládé, mogyoró, cseresznye
4.499 Ft
Menny.:db

Leírás

A Brazil Fortaleza kiegyensúlyozott kávé a csokoládé, a mogyoró és a cseresznye különleges ízjegyeivel.

Termőhelye a Fazenda Ambiental Fortaleza ültetvény, amely már több mint száz éve a Croce család birtokában és irányítása alatt áll. Amikor Marcos Croce vette át a működtetést mintegy tíz évvel ezelőtt, elhatározta, hogy környezetvédelmi szempontokra épülő mintagazdasággá alakítja ültetvényét. Emellett azokkal a szomszédos kávétermesztőkkel, illetve barátaival is összefogott, akik osztoznak az elveiben, és hisznek a valódi kávéminőségben.  Hálózatuk, a Bob-O-Link, a Mococa régió kisebb, helyi kávétermesztőinek termékeit értékesíti olyan elkötelezett kávépörkölőknek, amilyenek mi is vagyunk.

Nevüket egyébként a bobalink madárra utalva választották, amely az Egyesült Államok északi részéből vándorol Közép-Amerikán át minden évben a brazil fennsíkokra, azonban északon a szója és a kukorica, Brazíliában pedig a cukornád monokultúrás termesztése miatt a kihalás szélére került. Ez kongatta meg a vészharangot Marcos és társai fejében, hogy abba kell hagyni a monokultúrás gazdálkodást, ami az idő múlásával egyre inkább megfosztja a talajt a tápanyagoktól.

A számtalan elkülönülő ágazatra szakadó mezőgazdálkodás helyett tehát polikultúrás művelésbe kezdtek, melynél a méztől és virágoktól kezdve a zöldségekig és gyümölcsökig minden harmóniában növekszik egymással, a természettel, és persze a kávéval. A sokféleség ugyanis fontos tényező a talaj tápanyagainak visszadúsításában és a kedvező termesztési körülmények fenntartásában.

A Fortaleza kávé Marcos és közvetlen szomszédai termésének legjava. Ültetvényeik 900-1400 méteres tengerszint feletti magasságon terülnek el, és Bourbon, Mundo Novo, illetve Catuai fajtáknak adnak otthont.

A Croce családdal immár hosszú évek óta folytatjuk az együttműködést, és nemcsak a remek ízű kávéért vagyunk rendkívül hálásak nekik, hanem azért is, hogy ily módon mi is hozzájárulhatunk a fenntartható kávétermesztéshez ebben a híres régióban.

Paraméterek

Bio nem
Koffeinmentes nem
Espresso igen
Fairtrade nem
Ízesített nem
Pörkölés közepes
Savasság enyhén savas
Single Origin igen
Tömeg 250
Származási hely Brazilia
Lungo igen

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!