Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Gardelli Thiriku AB (Kenya) 250g

Gardelli Specialty Coffees
6.999 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Nincs készleten
Szállítási díj: 699 Ft
Nem értékelt
6.999 Ft
Menny.:db

Leírás

Az SL28-at a Scott Laboratories tenyésztette ki 1931-ben a Tanganyika D.R. Nagyon népszerűvé vált Kenyában, és számos kivételes fajtája ismert. Levelei szélesek, hegyük rézszínű, a bab széles. Ugyanakkor az SL28 termelékenysége viszonylag alacsony. Bár nincs elegendő bizonyíték, egyes források azt állítják, hogy a Scott Labs keresztezte a French Mission, a Mocha és a Jemen Typica mutációit az SL 28 előállításához. Bármi is legyen a pontos genetikai összetétel, eredeti céljuk szinte bizonyosan az volt, hogy jó minőségű, ésszerű termőképességű növényt hozzanak létre. és nagy szárazságállóság.

A kenyai kávéipar az elmúlt években némi zűrzavart tapasztalt: a gazdálkodók csalódást okoztak a nagyon alacsony nyereség és a szövetkezeti vezetőség korrupciója miatt, és a termesztés termelékenysége is csökken.
A gazdák azon a területen, ahol jelenleg a Thiriku mosóállomás található, ezekből és esetleg más okokból is elkezdték lecserélni a kávét más jövedelmező növényekkel. Azonban amint a szövetkezeti társadalom dinamikája megváltozott egy új importőr megjelenésével, sok gazdálkodó újjáélesztette a kávétermesztést az évszakonkénti stabil alapjövedelem ígéretének köszönhetően. Cserébe a gazdák elkötelezték magukat, hogy a legjobb minőségű kávét állítják elő és fejlesztik mezőgazdasági gyakorlatukat, szoros együttműködésben a helyi agronómussal, Bernard Gichimuval.
A gazdálkodók és a szövetkezet közötti javuló együttműködésnek köszönhetően a Thiriku egy különleges mosóállomássá vált, amely folyamatosan az ország legjobb kóstoló tételeit állítja elő.

QUALITY SCORE 
88.00
SERIES
Specialty
PRODUCER
Several small farmers
COUNTRY
Kenya
TERROIR
Nyeri
ALTITUDE
1880-1970 masl
FERMENTATION
Kenya Washed (post soak)
ARABICA CULTIVAR
SL28
PICKED IN
January 2022
ARRIVED IN
September 2022
SHIPPED IN
Jute + GrainPro
ROAST PROFILE BY
Rubens Gardelli
ROASTED ON
Customised roaster

 

Paraméterek

Espresso nem
Pörkölés közepes
Savasság közepesen savas
Single Origin nem
Származási hely Kenya

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!