Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Gardelli El Placer (Colombia) Pink Bourbon 250g

Gardelli Specialty Coffees
19.900 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 699 Ft
Nem értékelt
19.900 Ft
Menny.:db

Leírás

Egy igazi csúcs kávé a Gardellitől, kimondottan filter kávé kedvelőknek
Csésze profil: Rozmaring / Eper / Szegfűszeg/ Lime / HIbiszkusz / Gránátalma
 
 
QUALITY SCORE
90.25
SERIES
Competition
PRODUCER
Sebastian Ramirez
COUNTRY
Colombia
TERROIR
Quindìo
ALTITUDE
1750 masl
PROCESS
Anaerobic Special
ARABICA CULTIVAR
Pink Bourbon
PICKED IN
November 2021
ARRIVED IN
September 2022
SHIPPED IN
Cardboard box + Vacuum pack
ROAST PROFILE BY
Rubens Gardelli
ROASTED ON
Customised solid-drum roaster
 

Ezt a nagyon különleges Pink Bourbon tételt a Finca El Placer-en állítja elő Sebastian Ramirez, a negyedik generációs kávétermelő, aki több mint egy évtizede vezeti családi birtokát.

A farm az El Eje Cafetero (az úgynevezett "kávézóna") szívében található Calarcában, Quindio államban, 1750 m2 magasságban. Az El Placernél fenntartható gazdálkodást folytatnak, például elkerülik a gyomirtó szereket, és kéthavonta levágják a gyomokat. A talaj egészsége kiemelt fontosságú, és ennek megfelelő gondozása egészséges növényeket eredményez, és hozzájárul a kiváló ízprofilokhoz. Sebastian hozzáfér egy jól felszerelt mikrobiológiai laboratóriumhoz, amely kulcsfontosságú az El Placer csapata számára az innovatív és egzotikus kávék fejlesztésében.

A vörös és sárga bourbon hibridjéből termesztett Pink Bourbon állítólag először a huilai Pitalitóban találták meg. A rózsaszín és narancssárga bourbonokat nagyon nehéz állandóan előállítani. Ezeknek a színeknek a kifejeződéséhez vezető recesszív gének könnyen meghiúsulnak, ha sárga és vörös gének jelen vannak egy adott pollenszemben. Egy gondosan elkülönített és zárt tétel meglehetősen jól teljesít, és megőrzi e fajta egyedi színét és karakterét, bár ilyen tételeket meglehetősen nehéz megtalálni. A Pink Bourbon jelentős mennyiségű glükózt tartalmaz, amelyről azt gondolták, hogy segít finomabbá, lágyabbá és összetettebbé tenni a kávét.

Mivel a termelők egyre nagyobb figyelmet szentelnek az erjesztésnek a kávé minőségére és profiljára gyakorolt hatásának, különböző és érdekes technikákat vezetnek be repertoárjukba, hogy változatosabbá tegyék kínálatukat. Az egyik egyre népszerűbb módszer a kávé fermentálása szabályozott anaerob környezetben, ami azt jelenti, hogy a kávét egy edényben tartják, oxigén jelenléte nélkül. Ez a tétel ilyen anaerob fermentáción ment keresztül 100 órán keresztül, állandó 18°C hőmérséklet mellett, és a fermentációs folyamat során a CO2-t befecskendezték a tartályokba.

Abban a törekvésében, hogy minden fajta ízpotenciálját maximalizálja, Sebastian hozzáadja a mosto kávéhoz, amelyet citromfűfák baktériumkultúrájából nyernek, az erjesztés során a gazdaságban.

Az erjedés után a cseresznye az első szárítási fázison esik át egy szárítóberendezésben, körülbelül 40 fokos hőmérsékleten és 25%-os páratartalom mellett, körülbelül 20 napig. A második szárítási fázis, amely öt napig tart, egy parabolikus szárító polialagútban történik 5 napig.

Miután a kávé elérte a kívánt páratartalmat és stabilizálódott, a pergamenkávét kicséplik és kézzel kiválasztják, majd csomagolják és szállítják.

Paraméterek

Bio nem
Koffeinmentes nem
Espresso nem
Fairtrade nem
Ízesített nem
Pörkölés világos
Savasság közepesen savas
Single Origin igen
Származási hely Colombia
Lungo nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!