Leírás és Paraméterek
ETHIOPIA WASHED KOKE BIO 250 G bio szemes kávé Leírás A kávénövények az arabica fajták őshazájának tekinthető Etiópia Kaffa térségének erdeiben vadon nőnek. A kávét jellemzően az ország kisgazdaságaiban termesztik. Az általában kismennyiségű kávét termesztő gazdálkodók a központi mosóállomásokra viszik terményüket, ahol a gondos válogatást, a gyümölcshús eltávolítását, a 24-36 óráig tartó erjesztést, mosást és mosócsatornákon belüli osztályozást követően végül 10-15 napra ugyanevezett afrikai magaságyakra vagy más néven szárítóágyakra helyezik a kávébabokat. A megye középső-déli részén fekvő Yirgacheffe térségből származó kávé különleges karakterének és egyedülálló ízvilágának köszönhetően a világ legkiválóbb kávéi közé tartozik. A kávét a Koke szövetkezet mosóállomásán állítják elő. Az 1975-ben alapított társaság 2002-ben csatlakozott a Yirgacheffe Coffee Farmers Cooperative Union (YCFCU) szövetséghez. A jelenleg 828 tagot számláló szervezethez tartozó gazdák 4 hektárnál kisebb parcelláin organikus módon történik a kávétermesztés. Ízvilág: citrusos savasság, virágos ízprofilú fekete tea, jázmin és némi bársonyos ízjegyű mézharmat dinnye |
További információk Termékkód: DAR267 Kategória: Kávé Vonalkód: 8001684921225 |