Batavia Cold Drip Coffee Ethiopia Yrgacheffe 125ml
BataviaLeírás
BŐVEBBEN A BATAVIA DUTCH COFFEE-RÓL A Batavia Cold Drip Coffee jeges feketekávé, amelyet Hollandiában gyárt a Batavia Coffee vállalat. A kávé közvetlenül a flakonból szolgálható fel, és gyakorlatilag nem tartalmaz kalóriát, cukrot, sem adalékanyagot, miközben ízekben gazdagabb, alacsonyabb savtartalmú, és kevésbé keserű, mint bármely más meleg- vagy hideg főzött kávék. Ez egy különleges elkészítési módszernek köszönhető, amelyet holland kereskedők alkalmaztak Északkelet-Ázsiában a XVII. században és mely módszer napjainkig fennmaradt, és Dutch Coffee-nak nevezik. Ily módon és a védőcsomagolás használatával az ízeket legalább 6 hónapig meg tudjuk őrizni. Mi teszi egyedivé ezt a kávét? A Dutch Coffee úgy készül, hogy nagyon lassan jéghideg vizet csepegtetünk keresztül a frissen őrölt kávén. Ily módon a kávé nem oxidálódik, és minden aromáját megőrzi. Ennek következtében lehetővé válik, hogy ízek formájában tapasztalja meg mindazt egy kávéban, amit eddig csak a frissen őrölt babok illatán keresztül érezhetett. Az eredmény nagyon tiszta íz, gyönyörű, hosszan tartó utóízzel. Mivel a kávé nem oxidálódik, az sokkal kevésbé savanyú vagy kesernyés, mint bármely más, melegen főzött kávé. Mivel az ízek egésze megőrződik, nagyon könnyen megkülönböztethető a különböző termőhelyekről származó kávék íze. Ezért kínálunk termékskálánkban három különböző, egy termőhelyről származó kávébabot. A kávén és a vízen kívül semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, így általa megtapasztalható a lehető legtisztább és leggazdagabb kávé élmény. Kávéink mind 100% arabica babból készülnek, egy termőhelyről származnak, és vagy fair trade- vagy fair chain tanúsítvánnyal rendelkeznek. Dutch Coffee és Cold Brew A Dutch Coffee, amelyet cold drip kávénak is neveznek, tisztább és gazdagabb ízprofillal rendelkezik, mint a hozzá hasonló cold brew módszerrel készült kávé. A különbség oka, hogy a Cold Brew belemerítéses módszer, a kávéőrleményt egyszerűen vízben áztatják, majd megszűrik. Így a víz egy idő után telítetté válik, és egy bizonyos ponttól kezdve a vízben oldott ízanyag és az őrleményben maradt ízanyag koncentrációja megegyezik, így nem történik további ízátadás. A Dutch Coffee-nál ez nem jelent gondot, mivel a friss vízcseppek folyamatosan csepegnek keresztül a kávéőrleményen. A Dutch Coffee helyes elkészítése komplex technológiát igényel, de az ugyanolyan kávébabból cold brew eljárással készült itallal összehasonlítva íze jobban rétegzett, és tisztább utóízzel rendelkezik. Célközönség A kávéfogyasztók világszerte egyre egészségtudatosabbá válnak, és egyre kellemesebb ízű, egyre eredetibb, és nagyobb élményt nyújtó megoldásra vágynak. Ez a jelenség minden árucikknél érzékelhető, de egyiknél sem olyan jelentős mértékben, mint a kávé esetében. Egy széles demográfiai csoportban, főként városi, művelt, 25-45 év közötti rétegben a kávéfogyasztás emelkedése figyelhető meg, és a kávé általuk elvárt minősége is gyorsan ível felfelé. A Batavia Dutch Coffee a fogyasztók számára egészséges, kiváló minőségű jeges feketekávét kínál, amelyet bárhol elfogyaszthatnak, mindig megfelelő az állaga, és elkészítése nem igényel sem eszközt, sem erőfeszítést.
A Batavia Dutch Coffee fogyasztása A Dutch Coffee-t legideálisabb napos, meleg időben fogyasztani, mint az édes jegeskávé vagy a szóda ízletesebb és egészségesebb, gazdagabb ízvilágú és nagyobb élményt nyújtó alternatíváját.
Jégkockával A Dutch Coffee jégkockával egy szép whiskey-s pohárban vagy talpas borospohárban felszolgálva tökéletes ital. A 125 ml-es flakon fele tölthető ki a pohárba, és szolgálható fel a fogyasztónak, A célközönség a feketekávé szerelmesei, a jegeskávé kedvelők, akik egészségesebb, édesítetlen változatot keresnek, az alkoholt nem fogyasztók csoportja (mivel a kávé az alkoholhoz hasonló élményt nyújt, azt jól helyettesíti), és azok a vendégek, akik nagyon igényesek az ízre és a zamatra.
Dutch Tonic Főként a gyümölcsös jellegű Yirgacheffe (lásd: ízek jellemzése) jól kombinálható édes tonikkal, pl. Fevertree-vel. Öntsön egy pohárba 40 ml Dutch Coffee-t, és adjon hozzá 160 ml tonikot, így csodásan komplex, szomjoltó és élénkítő italt nyer. Ebből az italból mangóval (a még jobb íz elérése érdekében rövid időre áztassa a mangót kávéba) és citruslevelekkel nagyszerű mocktail készíthető. Gin hozzáadásával ebből persze nagyszerű koktélt is készíthet. A célcsoportok a koktélfogyasztók, a szódafogyasztók, akik új ízekre vágynak, és a mocktail kedvelői, akik nem fogyasztanak alkoholt.
A gyógynövényes Santuario és a fűszeres Ginger Ale kombinálásával csodálatos alkoholmentes koktél készíthető. Keverjen el 60 ml Santuariót 140 ml Ginger Ale-lel, és díszítse fahéjrúddal és narancshéjjal, így a fogyasztók kételkedni fognak abban, hogy az ital nem tartalmaz alkoholt. Természetesen ez az ital is felturbózható egy kis barna rummal. Ennek az italnak a célcsoportja a fűszeres, tartalmas italokat kedvelők, akik örülnek, hogy alkoholmentes változatban megtapasztalhatják az alkoholos italok ízét és mélységét.
Tárolás Hűvös helyen tárolva, bontatlan csomagolásban a Dutch Coffee legalább 6 hónapig őrzi meg minőségét. A rövid távolságra történő hűtés nélküli szállítás nem befolyásolja a termék minőségét, és sohasem jelent közegészségügyi kockázatot, de úgy tapasztaltuk, hogy az aroma folyamatos hűtve tárolás esetén hosszabb ideig megőrzi minőségét. 6 hónap elteltével a kávéban jelen lévő gyümölcsös ízek lassan elhalványulnak, és csak a csokoládé jegy marad meg, ami csökkenti az elfogyasztáskor tapasztalható élmény különlegességét. Felbontás után a kávét 6 napon belül el kell fogyasztani, mivel az íz a nyitott flakonban az oxigénnel való érintkezés hatására csökkenni kezd. Magyarországi forgalmazó INVITONE Korlátolt Felelősségű Társaság Dél-Koreában folytatott tanulmányai során Jits Krol figyelmét felkeltette egy számára addig ismeretlen kávéfajta, az úgynevezett holland kávé, melyet bonyolult üvegeszközökkel, jeges víz felhasználásával készítettek. A helyi baristák szerint a kávé elnevezése a hollandok kávéfogyasztási szokásaira vezethető vissza. |
||||||
Bár mint az később kiderült, a név nem egészen innen származik, miután Jits elfogyasztotta élete első holland kávéját, azonnal elvarázsolta a jégkockákkal felszolgált ital bársonyos jellegű, rendkívül gazdag ízvilága. Indiai tartózkodása során, egy különösen forró napon éppen Robert Nijhof-fal beszélgetett, miközben egyre inkább megérett benne az elhatározás, hogy milyen nagyszerű lenne, ha a holland kávérajongókkal is megismertethetnék az egyedülállóan ízletes holland kávét. |
||||||
Hazatérve azonnal hozzáláttak a Hollandiában már rég elfeledett kávékészítési eljárás újjáélesztéséhez. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy néhány évvel és számtalan finomítással később a világ egyik legkülönlegesebb és egyben legízletesebb kávékészítési eljárását az alábbiakban Önnel is megoszthatjuk.
|