Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Batavia Cold Drip Coffee Ethiopia Yrgacheffe 125ml

Batavia
1.290 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 699 Ft
Nem értékelt
Kávétársaság
1.290 Ft
Menny.:db

Leírás

BŐVEBBEN A BATAVIA DUTCH COFFEE-RÓL

A Batavia Cold Drip Coffee jeges feketekávé, amelyet Hollandiában gyárt a Batavia Coffee vállalat. A kávé közvetlenül a flakonból szolgálható fel, és gyakorlatilag nem tartalmaz kalóriát, cukrot, sem adalékanyagot, miközben ízekben gazdagabb, alacsonyabb savtartalmú, és kevésbé keserű, mint bármely más meleg- vagy hideg főzött kávék. Ez egy különleges elkészítési módszernek köszönhető, amelyet holland kereskedők alkalmaztak Északkelet-Ázsiában a XVII. században és mely módszer napjainkig fennmaradt, és Dutch Coffee-nak nevezik. Ily módon és a védőcsomagolás használatával az ízeket legalább 6 hónapig meg tudjuk őrizni.

Mi teszi egyedivé ezt a kávét?

A Dutch Coffee úgy készül, hogy nagyon lassan jéghideg vizet csepegtetünk keresztül a frissen őrölt kávén. Ily módon a kávé nem oxidálódik, és minden aromáját megőrzi. Ennek következtében lehetővé válik, hogy ízek formájában tapasztalja meg mindazt egy kávéban, amit eddig csak a frissen őrölt babok illatán keresztül érezhetett. Az eredmény nagyon tiszta íz, gyönyörű, hosszan tartó utóízzel. Mivel a kávé nem oxidálódik, az sokkal kevésbé savanyú vagy kesernyés, mint bármely más, melegen főzött kávé. Mivel az ízek egésze megőrződik, nagyon könnyen megkülönböztethető a különböző termőhelyekről származó kávék íze. Ezért kínálunk termékskálánkban három különböző, egy termőhelyről származó kávébabot. A kávén és a vízen kívül semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, így általa megtapasztalható a lehető legtisztább és leggazdagabb kávé élmény. Kávéink mind 100% arabica babból készülnek, egy termőhelyről származnak, és vagy fair trade- vagy fair chain tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Dutch Coffee és Cold Brew

A Dutch Coffee, amelyet cold drip kávénak is neveznek, tisztább és gazdagabb ízprofillal rendelkezik, mint a hozzá hasonló cold brew módszerrel készült kávé. A különbség oka, hogy a Cold Brew belemerítéses módszer, a kávéőrleményt egyszerűen vízben áztatják, majd megszűrik. Így a víz egy idő után telítetté válik, és egy bizonyos ponttól kezdve a vízben oldott ízanyag és az őrleményben maradt ízanyag koncentrációja megegyezik, így nem történik további ízátadás. A Dutch Coffee-nál ez nem jelent gondot, mivel a friss vízcseppek folyamatosan csepegnek keresztül a kávéőrleményen. A Dutch Coffee helyes elkészítése komplex technológiát igényel, de az ugyanolyan kávébabból cold brew eljárással készült itallal összehasonlítva íze jobban rétegzett, és tisztább utóízzel rendelkezik.

Célközönség

A kávéfogyasztók világszerte egyre egészségtudatosabbá válnak, és egyre kellemesebb ízű, egyre eredetibb, és nagyobb élményt nyújtó megoldásra vágynak. Ez a jelenség minden árucikknél érzékelhető, de egyiknél sem olyan jelentős mértékben, mint a kávé esetében. Egy széles demográfiai csoportban, főként városi, művelt, 25-45 év közötti rétegben a kávéfogyasztás emelkedése figyelhető meg, és a kávé általuk elvárt minősége is gyorsan ível felfelé. A Batavia Dutch Coffee a fogyasztók számára egészséges, kiváló minőségű jeges feketekávét kínál, amelyet bárhol elfogyaszthatnak, mindig megfelelő az állaga, és elkészítése nem igényel sem eszközt, sem erőfeszítést.

 

A Batavia Dutch Coffee fogyasztása

A Dutch Coffee-t legideálisabb napos, meleg időben fogyasztani, mint az édes jegeskávé vagy a szóda ízletesebb és egészségesebb, gazdagabb ízvilágú és nagyobb élményt nyújtó alternatíváját.

Jégkockával

A Dutch Coffee jégkockával egy szép whiskey-s pohárban vagy talpas borospohárban felszolgálva tökéletes ital. A 125 ml-es flakon fele tölthető ki a pohárba, és szolgálható fel a fogyasztónak,  A célközönség a feketekávé szerelmesei, a jegeskávé kedvelők, akik egészségesebb, édesítetlen változatot keresnek, az alkoholt nem fogyasztók csoportja (mivel a kávé az alkoholhoz hasonló élményt nyújt, azt jól helyettesíti), és azok a vendégek, akik nagyon igényesek az ízre és a zamatra.

 

Dutch Tonic

Főként a gyümölcsös jellegű Yirgacheffe (lásd: ízek jellemzése) jól kombinálható édes tonikkal, pl. Fevertree-vel. Öntsön egy pohárba 40 ml Dutch Coffee-t, és adjon hozzá 160 ml tonikot, így csodásan komplex, szomjoltó és élénkítő italt nyer. Ebből az italból mangóval (a még jobb íz elérése érdekében rövid időre áztassa a mangót kávéba) és citruslevelekkel nagyszerű mocktail készíthető. Gin hozzáadásával ebből persze nagyszerű koktélt is készíthet. A célcsoportok a koktélfogyasztók, a szódafogyasztók, akik új ízekre vágynak, és a mocktail kedvelői, akik nem fogyasztanak alkoholt.

 

 

Batavia Dutch Coffee – Ginger Ale

A gyógynövényes Santuario és a fűszeres Ginger Ale kombinálásával csodálatos alkoholmentes koktél készíthető. Keverjen el 60 ml Santuariót 140 ml Ginger Ale-lel, és díszítse fahéjrúddal és narancshéjjal, így a fogyasztók kételkedni fognak abban, hogy az ital nem tartalmaz alkoholt. Természetesen ez az ital is felturbózható egy kis barna rummal. Ennek az italnak a célcsoportja a fűszeres, tartalmas italokat kedvelők, akik örülnek, hogy alkoholmentes változatban megtapasztalhatják az alkoholos italok ízét és mélységét.  

 

       
   

 

Tárolás

Hűvös helyen tárolva, bontatlan csomagolásban a Dutch Coffee legalább 6 hónapig őrzi meg minőségét. A rövid távolságra történő hűtés nélküli szállítás nem befolyásolja a termék minőségét, és sohasem jelent közegészségügyi kockázatot, de úgy tapasztaltuk, hogy az aroma folyamatos hűtve tárolás esetén hosszabb ideig megőrzi minőségét. 6 hónap elteltével a kávéban jelen lévő gyümölcsös ízek lassan elhalványulnak, és csak a csokoládé jegy marad meg, ami csökkenti az elfogyasztáskor tapasztalható élmény különlegességét. Felbontás után a kávét 6 napon belül el kell fogyasztani, mivel az íz a nyitott flakonban az oxigénnel való érintkezés hatására csökkenni kezd.

Magyarországi forgalmazó

INVITONE Korlátolt Felelősségű Társaság

www.kavetarsasag.hu

Dél-Koreában folytatott tanulmányai során Jits Krol figyelmét felkeltette egy számára addig ismeretlen kávéfajta, az úgynevezett holland kávé, melyet bonyolult üvegeszközökkel, jeges víz felhasználásával készítettek. A helyi baristák szerint a kávé elnevezése a hollandok kávéfogyasztási szokásaira vezethető vissza.

Bár mint az később kiderült, a név nem egészen innen származik, miután Jits elfogyasztotta élete első holland kávéját, azonnal elvarázsolta a jégkockákkal felszolgált ital bársonyos jellegű, rendkívül gazdag ízvilága. Indiai tartózkodása során, egy különösen forró napon éppen Robert Nijhof-fal beszélgetett, miközben egyre inkább megérett benne az elhatározás, hogy milyen nagyszerű lenne, ha a holland kávérajongókkal is megismertethetnék az egyedülállóan ízletes holland kávét.

Hazatérve azonnal hozzáláttak a Hollandiában már rég elfeledett kávékészítési eljárás újjáélesztéséhez. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy néhány évvel és számtalan finomítással később a világ egyik legkülönlegesebb és egyben legízletesebb kávékészítési eljárását az alábbiakban Önnel is megoszthatjuk.

A holland kávé hidegen csepegtetett módon készül. Az eljárás során lassú ütemben, 18 órán keresztül jeges hideg vizet csepegtetnek a frissen őrölt kávéra.

A hidegen történő készítésnek köszönhetően a kávé nem oxidálódik, és az illata sem párolog el. Így a hagyományos módon, azaz forrón főzött kávéhoz képest kevésbé válik savanykássá, illetve keserűvé az ital, és jóval ízletesebb is annál.

A holland kávét általában whiskys vagy borospohárban szolgálják fel. Helyezzünk jégkockákat a pohárba, és töltsük fel 60 ml holland kávéval, majd lassan, kis kortyokban fogyasszuk el. Az áthatóbb ízélmény érdekében alaposan forgassuk meg a nyelvünk minden pontján, hogy megfelelően felmelegedhessen, és felszabadulhassanak belőle a különleges zamatok.

Az etióp Yirgacheffe fajta a világszerte ismert Yirgacheffe térségben terem. Az 1850-2000 méterrel a tengerszint felett termesztett kávé a Heirloom fajtához tartozik.

A természetes, vagy más néven mosatlan kávéfajtának számító Yirgacheffe szárítását megelőzően a gyümölcshúsnak csak egy részét választják le a magvakról.

Az eljárás rendkívül átható, gyümölcsös jelleget kölcsönöz a kávé számára, mely gyümölccsel fogyasztva, vagy koktélok összetevőjeként is tökéletes választás.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!