Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Batavia Cold Drip Coffee Ethiopia Yrgacheffe 125ml

Batavia
1.190 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 699 Ft
Nem értékelt
Kávétársaság
1.190 Ft
Menny.:db

Leírás

BŐVEBBEN A BATAVIA DUTCH COFFEE-RÓL

A Batavia Cold Drip Coffee jeges feketekávé, amelyet Hollandiában gyárt a Batavia Coffee vállalat. A kávé közvetlenül a flakonból szolgálható fel, és gyakorlatilag nem tartalmaz kalóriát, cukrot, sem adalékanyagot, miközben ízekben gazdagabb, alacsonyabb savtartalmú, és kevésbé keserű, mint bármely más meleg- vagy hideg főzött kávék. Ez egy különleges elkészítési módszernek köszönhető, amelyet holland kereskedők alkalmaztak Északkelet-Ázsiában a XVII. században és mely módszer napjainkig fennmaradt, és Dutch Coffee-nak nevezik. Ily módon és a védőcsomagolás használatával az ízeket legalább 6 hónapig meg tudjuk őrizni.

Mi teszi egyedivé ezt a kávét?

A Dutch Coffee úgy készül, hogy nagyon lassan jéghideg vizet csepegtetünk keresztül a frissen őrölt kávén. Ily módon a kávé nem oxidálódik, és minden aromáját megőrzi. Ennek következtében lehetővé válik, hogy ízek formájában tapasztalja meg mindazt egy kávéban, amit eddig csak a frissen őrölt babok illatán keresztül érezhetett. Az eredmény nagyon tiszta íz, gyönyörű, hosszan tartó utóízzel. Mivel a kávé nem oxidálódik, az sokkal kevésbé savanyú vagy kesernyés, mint bármely más, melegen főzött kávé. Mivel az ízek egésze megőrződik, nagyon könnyen megkülönböztethető a különböző termőhelyekről származó kávék íze. Ezért kínálunk termékskálánkban három különböző, egy termőhelyről származó kávébabot. A kávén és a vízen kívül semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, így általa megtapasztalható a lehető legtisztább és leggazdagabb kávé élmény. Kávéink mind 100% arabica babból készülnek, egy termőhelyről származnak, és vagy fair trade- vagy fair chain tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Dutch Coffee és Cold Brew

A Dutch Coffee, amelyet cold drip kávénak is neveznek, tisztább és gazdagabb ízprofillal rendelkezik, mint a hozzá hasonló cold brew módszerrel készült kávé. A különbség oka, hogy a Cold Brew belemerítéses módszer, a kávéőrleményt egyszerűen vízben áztatják, majd megszűrik. Így a víz egy idő után telítetté válik, és egy bizonyos ponttól kezdve a vízben oldott ízanyag és az őrleményben maradt ízanyag koncentrációja megegyezik, így nem történik további ízátadás. A Dutch Coffee-nál ez nem jelent gondot, mivel a friss vízcseppek folyamatosan csepegnek keresztül a kávéőrleményen. A Dutch Coffee helyes elkészítése komplex technológiát igényel, de az ugyanolyan kávébabból cold brew eljárással készült itallal összehasonlítva íze jobban rétegzett, és tisztább utóízzel rendelkezik.

Célközönség

A kávéfogyasztók világszerte egyre egészségtudatosabbá válnak, és egyre kellemesebb ízű, egyre eredetibb, és nagyobb élményt nyújtó megoldásra vágynak. Ez a jelenség minden árucikknél érzékelhető, de egyiknél sem olyan jelentős mértékben, mint a kávé esetében. Egy széles demográfiai csoportban, főként városi, művelt, 25-45 év közötti rétegben a kávéfogyasztás emelkedése figyelhető meg, és a kávé általuk elvárt minősége is gyorsan ível felfelé. A Batavia Dutch Coffee a fogyasztók számára egészséges, kiváló minőségű jeges feketekávét kínál, amelyet bárhol elfogyaszthatnak, mindig megfelelő az állaga, és elkészítése nem igényel sem eszközt, sem erőfeszítést.

 

A Batavia Dutch Coffee fogyasztása

A Dutch Coffee-t legideálisabb napos, meleg időben fogyasztani, mint az édes jegeskávé vagy a szóda ízletesebb és egészségesebb, gazdagabb ízvilágú és nagyobb élményt nyújtó alternatíváját.

Jégkockával

A Dutch Coffee jégkockával egy szép whiskey-s pohárban vagy talpas borospohárban felszolgálva tökéletes ital. A 100 ml-es flakon fele tölthető ki a pohárba, és szolgálható fel a fogyasztónak, vagy a 350 ml-es flakonból sok jéggel fogyasztva körülbelül 60 ml-es adag. A célközönség a feketekávé szerelmesei, a jegeskávé kedvelők, akik egészségesebb, édesítetlen változatot keresnek, az alkoholt nem fogyasztók csoportja (mivel a kávé az alkoholhoz hasonló élményt nyújt, azt jól helyettesíti), és azok a vendégek, akik nagyon igényesek az ízre és a zamatra.

 

Dutch Tonic

Főként a gyümölcsös jellegű Yirgacheffe (lásd: ízek jellemzése) jól kombinálható édes tonikkal, pl. Fevertree-vel. Öntsön egy pohárba 40 ml Dutch Coffee-t, és adjon hozzá 160 ml tonikot, így csodásan komplex, szomjoltó és élénkítő italt nyer. Ebből az italból mangóval (a még jobb íz elérése érdekében rövid időre áztassa a mangót kávéba) és citruslevelekkel nagyszerű mocktail készíthető. Gin hozzáadásával ebből persze nagyszerű koktélt is készíthet. A célcsoportok a koktélfogyasztók, a szódafogyasztók, akik új ízekre vágynak, és a mocktail kedvelői, akik nem fogyasztanak alkoholt.

 

 

Batavia Dutch Coffee – Ginger Ale

A gyógynövényes Santuario és a fűszeres Ginger Ale kombinálásával csodálatos alkoholmentes koktél készíthető. Keverjen el 60 ml Santuariót 140 ml Ginger Ale-lel, és díszítse fahéjrúddal és narancshéjjal, így a fogyasztók kételkedni fognak abban, hogy az ital nem tartalmaz alkoholt. Természetesen ez az ital is felturbózható egy kis barna rummal. Ennek az italnak a célcsoportja a fűszeres, tartalmas italokat kedvelők, akik örülnek, hogy alkoholmentes változatban megtapasztalhatják az alkoholos italok ízét és mélységét.  

Kínálatunk

Kínálatunkban háromféle Dutch Coffee feketekávé szerepel. Mindegyiket gondosan válogattuk egy bizonyos célközönség számára, és mindegyik célcsoport nagy létszámú. A termékek alapjait szolgáló kávébabok egy-egy termőhelyről származnak. Az italok neve a az adott termőhelyre utalnak. A kávék 350 ml-es és 100 ml-es palackokban rendelhetők. Mivel a Cold Brew-val összehasonlítva ez a kávé sokkal erősebb ízű, a 100 ml-es flakonból kettő, a 350 ml-esből pedig hat adag elkészítését javasoljuk.  Az alábbi táblázatban találhatóak a kávékkal                                  kapcsolatos fontosabb információk.

       
   

 

 

 

Salvadoran España

Colombian Huila

Ethiopian Yirgacheffe

Íz

Ismerős, gazdag

Gyógynövényes

Gyümölcsös,

Érzet

Kiegyensúlyozott

Kirobbanó, erőteljes

Édes, összetett

Az íz jellege

Csokoládé

Fűszeres-narancsos

Piros gyümölcs, papaya

Célcsoport

Tipikus kávéfogyasztók

Eszpresszó fogyasztók

Kávékülönlegességek fogyasztói

 

100ml italban kb. 86,5 mg koffein található.

 

Szállítás

Kávéinkat 24*100 ml-es és 12*350 ml-es tálcákon forgalmazzuk.

Tárolás

Hűvös helyen tárolva, bontatlan csomagolásban a Dutch Coffee legalább 6 hónapig őrzi meg minőségét. A rövid távolságra történő hűtés nélküli szállítás nem befolyásolja a termék minőségét, és sohasem jelent közegészségügyi kockázatot, de úgy tapasztaltuk, hogy az aroma folyamatos hűtve tárolás esetén hosszabb ideig megőrzi minőségét. 6 hónap elteltével a kávéban jelen lévő gyümölcsös ízek lassan elhalványulnak, és csak a csokoládé jegy marad meg, ami csökkenti az elfogyasztáskor tapasztalható élmény különlegességét. Felbontás után a kávét 6 napon belül el kell fogyasztani, mivel az íz a nyitott flakonban az oxigénnel való érintkezés hatására csökkenni kezd.

Magyarországi forgalmazó

INVITONE Korlátolt Felelősségű Társaság

1116 Budapest, Temesvár u. 19-21.

www.kavetarsasag.hu

Dél-Koreában folytatott tanulmányai során Jits Krol figyelmét felkeltette egy számára addig ismeretlen kávéfajta, az úgynevezett holland kávé, melyet bonyolult üvegeszközökkel, jeges víz felhasználásával készítettek. A helyi baristák szerint a kávé elnevezése a hollandok kávéfogyasztási szokásaira vezethető vissza.

Bár mint az később kiderült, a név nem egészen innen származik, miután Jits elfogyasztotta élete első holland kávéját, azonnal elvarázsolta a jégkockákkal felszolgált ital bársonyos jellegű, rendkívül gazdag ízvilága. Indiai tartózkodása során, egy különösen forró napon éppen Robert Nijhof-fal beszélgetett, miközben egyre inkább megérett benne az elhatározás, hogy milyen nagyszerű lenne, ha a holland kávérajongókkal is megismertethetnék az egyedülállóan ízletes holland kávét.

Hazatérve azonnal hozzáláttak a Hollandiában már rég elfeledett kávékészítési eljárás újjáélesztéséhez. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy néhány évvel és számtalan finomítással később a világ egyik legkülönlegesebb és egyben legízletesebb kávékészítési eljárását az alábbiakban Önnel is megoszthatjuk.

A holland kávé hidegen csepegtetett módon készül. Az eljárás során lassú ütemben, 18 órán keresztül jeges hideg vizet csepegtetnek a frissen őrölt kávéra.

A hidegen történő készítésnek köszönhetően a kávé nem oxidálódik, és az illata sem párolog el. Így a hagyományos módon, azaz forrón főzött kávéhoz képest kevésbé válik savanykássá, illetve keserűvé az ital, és jóval ízletesebb is annál.

A holland kávét általában whiskys vagy borospohárban szolgálják fel. Helyezzünk jégkockákat a pohárba, és töltsük fel 60 ml holland kávéval, majd lassan, kis kortyokban fogyasszuk el. Az áthatóbb ízélmény érdekében alaposan forgassuk meg a nyelvünk minden pontján, hogy megfelelően felmelegedhessen, és felszabadulhassanak belőle a különleges zamatok.

Az etióp Yirgacheffe fajta a világszerte ismert Yirgacheffe térségben terem. Az 1850-2000 méterrel a tengerszint felett termesztett kávé a Heirloom fajtához tartozik.

A természetes, vagy más néven mosatlan kávéfajtának számító Yirgacheffe szárítását megelőzően a gyümölcshúsnak csak egy részét választják le a magvakról.

Az eljárás rendkívül átható, gyümölcsös jelleget kölcsönöz a kávé számára, mely gyümölccsel fogyasztva, vagy koktélok összetevőjeként is tökéletes választás.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!