Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Gardelli Cignobianco (Guatemala/Ethiopia) 250g

Gardelli Specialty Coffees
5.299 Ft
Menny.:db
Egységár: 21.196,00 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 699 Ft
Nem értékelt
Ízprofil: 
tejcsokoládé, mandula, karamell, sárga szilva
5.299 Ft
Menny.:db

Leírás

A Cignobianco az egyetlen saját eszpresszókeverékünk, és már a kezdet kezdetétől fogva szerepelt kínálatunkban. A mi felfogásunkban ez a tökéletes mindennapi kávé, amelyet bármikor fogyaszthatunk, amikor csak kedvünk támad hozzá. A legjobb minőség érdekében megalkotásánál a gazdákkal szoros együttműködésben, gondosan választottunk ki két kávékülönlegesség besorolású, frissen szüretelt arabicaszállítmányt, majd hozzáadva szenvedélyünket és szakértelmünket, létrehoztuk a harmonikus és kiegyensúlyozott ízélményt. Mivel ez a fenséges egyensúly és csodás édesség a fehér hattyú, a Cigno bianco kecsességére és eleganciájára emlékeztet, róla neveztük el az alkotást.
 

 

A FELDOLGOZÁSI ELJÁRÁSRÓL

A száraz feldolgozás egyszerű: szüretelés után addig hagyják a napon szétterítve a bogyókat, amíg színük pirosról barnára, majd szinte feketére nem vált, s ez után hántolják le róluk a vastag, megszáradt külső réteget, egyetlen lépésben előállítva a zöld kávébabszemeket. Ez a módszer száraz klímájú régiókban alkalmazható a leghatékonyabban, ahol a nap és a hőség képes megszikkasztani a magokat az érintetlenül hagyott héjon belül.

Egyszerűsége miatt gyakran „természetes” kávénak is nevezik az ilyen módszerrel előállított terméket, s mivel a gyümölcshús érintetlen marad a szemeken, az eljárás leginkább a szőlő mazsolává aszalásához hasonlítható. Befektetési költsége minimális, ezért olyan vidékeken, ahol a bogyók szárításához megfelelő klíma áll rendelkezésre, többnyire ezt alkalmazzák az olcsó, kommersz besorolású kávék előállításához.

Nedves vagy párás levegőjű vidékeken azonban ez a megoldás kudarcra van ítélve: ha a száradás nem elég gyors, a szemeken lévő gyümölcshús megromlik, rothadni és penészedni kezd.

Emellett a szárazon feldolgozott kávék minősége nagyon változó lehet. Ha igazán gyümölcsös jellegű, édes és intenzív eredményt szeretnénk elérni, ez a módszer több manuális munkát igényel, mint a nedves feldolgozás, hiszen még a leggondosabb szüretelők is leszednek néhány éretlen, zöld, vagy akár csak félérett szemet az érett, piros bogyók között, s ha ezeket nem távolítják el a szárítás legelső napjaiban, a zöldek is úgy megbarnulnak, hogy már nem különböztethetők meg a pirosaktól.

 

Paraméterek

Espresso igen
Savasság enyhén savas
Single Origin nem
Származási hely Vegyes
ORSZÁG Brazília/Etiópia
TERMŐVIDÉK Mantiqueira de Minas / Sidama
TENGERSZINT FELETTI MAGASSÁG 1000–1900 m
FELDOLGOZÁS természetes/mosott
VÁLTOZAT piros catuai / őshonos
CSOMAGOLÁS GrainPro zsák
PÖRKÖLÉSI PROFIL Rubens Gardelli
PÖRKÖLÉS ESZKÖZE egyedi pörkölőberendezés

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!