Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü
   

johan & nyström Sumatra Gayo Mountain szemes kávé, 250g

Kattints rá a felnagyításhoz!
További képek
johan & nyström Sumatra Gayo Mountain szemes kávé, 250g
johan & nyström Sumatra Gayo Mountain szemes kávé, 250g
johan & nyström Sumatra Gayo Mountain szemes kávé, 250g
johan & nyström Sumatra Gayo Mountain szemes kávé, 250g
Ár:
3.299 Ft
Egységár: 13.196 Ft/kg
johan & nyström
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 499 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

SUMATRA GAYO - 250 G BABKÁVÉ

A Johan & Nyström részesült abban a megtiszteltetésben, hogy felszolgálhatja a 2012-es és 2013-as Nobel-díj átadási ceremónia és bankett vendégeinek a Sumatra Gayo kávét. A kávé Fairtrade és organikus tanúsítvánnyal rendelkezik. A Fairtrade tanúsítvány garantálja, hogy ezt a terméket a nemzetközi Fairtrade előírásoknak megfelelően forgalmazzák.

A Sumatra Gayo gazdag fűszer- és friss füge aromájáról ismert. A kávé kiemelkedően testes, jól kiegyensúlyozott, enyhén lágy utóízzel. Ezt a Fairtrade és organikus tanúsítvánnyal rendelkező kávét a Szumátra legészakibb sarkán elterülő Aceh provinciában található Koptan Gayo Megah Bersiri szövetkezettől vásároljuk. A jelen helyzetben a szövetkezet több mint 500 gazdából áll, de ennél sokkal többen szeretnének tagjai lenni a népszerű Gayo Mega Bersiri-nek. A jellegzetes helyi fajták, például az Ateng, a Tim-tim és az S-Lini 1300 és 1500 méter tengerszint feletti magasságon teremnek.

Menny.:db

Leírás

A Sumatra Gayo Mountain Ache tartományból származik, amely Szumátra legészakibb csücskén helyezkedik el. Itt minden kávét vegyszermentesen termesztenek és az ültetvények a tengerszint feletti 2000 méter magasságig húzódnak .

Az érett bogyók betakarítása után a gyümölcshúst eltávolítják. Ezt közvetlenül a termesztő végzi el házi készítésű gépeken, amelyeket gyakran újrafelhasznált kerékpáralkatrészekből származó fémtárgyak alkotnak. A következő lépés egy éjszakás erjesztés hullámzó műanyag zsákokban, ezt szárítás követi a tűző napon.

Ez az eljárás olyan kávét eredményez, amely ötvözi a mosott Gayo-kávét és egy tradicionális szumátrai Lintungot vagy Mandhelinget. Olyan kávé jön létre, amelynek karaktere a füvestől a fűszeresig terjed, de mindig lágy és teljes. A kávé teste NAGY, és ez adja a Gayo (vagy Acehkaffe) egyedi státuszát a világpiacon.

Ez a különlges kávé a Permata Gayo co-op terméke. Jelenleg a szövetkezetnek 394 tagja van, és további 567 szeretne csatlakozni. 2005-ben 50 taggal indultak, akik a polgárháború után visszatért kávétermesztők voltak. 2007-ben a szövetkezet megkapta organikus termesztést igazoló tanúsítványát, amelyet 2008-ban a Fairtrade tanúsítvány követett. A mindkét tanúsítvánnyal rendelkező ültetvény teljes területe kb. 700 hektár.

Kávétermesztés AcehbenAz acehi kávétermesztők etnikai összetétele körülbelül 40% Gayo őslakos, 20% az Aceh partról, és további 40% Jáváról (akik több generációval korábban a holland kávéültetvényekre jöttek dolgozni).

A legtöbb farmer a kávéra fókuszál, de termesztenek más haszonnövényeket is (főleg zöldségeket). A klíma nedves és nyirkos, rövid száraz évszakkal.

A kávét évente 6-8 hónapon keresztül, októbertől júniusig takarítják be. A legtöbb farmer főfoglalkozású, de néhányan csak kiegészítő jövedelemnek tekintik a kávétermesztést, ami külterjes gazdálkodást eredményez. A hektáronként 1000-1500 cserje legtöbbje enyhe árnyékban fejlődik.

Tudnivalók a Sumatra Gayo Mountain kávéról (svéd) 

Paraméterek

csomagolás Vákuum csomag
Single Origin igen
Származási hely Sumatra
Eredet Indonézia
Terület Aceh
Termelő Permata Gayo Cooperative
Magasság 1300 méter
Fajta Caturra, Ateng, Jember Typica
Feldolgozás Pulped Natural

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: johan, johan & nyström, nyström, szemes
Márkáink
Facebook közösség