Johan & Nyström El Salvador Menendez, 250g
4.499 Ft

Johan & Nyström El Salvador Menendez, 250g

Egységár: 17.996,00 Ft/kg
Cikkszám: KU1025
Gyártó: Johan & Nyström
4.499 Ft
Kávézó és üzlet

Kávézó és üzlet

Gyere el hozzánk, élvezd prémium kávéinkat, és válaszd ki a tökéletes kávégépet üzletünkben!
Szakértői segítség

Szakértői segítség

10 év tapasztalattal segítünk kiválasztani a legjobb kávégépet, amit ki is próbálhatsz nálunk.
Hűségpont rendszer

Hűségpont rendszer

5% hűségpont jóváírás minden vásárlásod után, mert hűségedet megjutalmazzuk!

Leírás és Paraméterek

Az idősebb Miguel Menendez által vezetett Menendez-birtok olyan kávét terem, amely krémesen édes ízű, és a tejcsokoládé, a vajkaramella és a narancs aromáit kínálja. A családnak El Salvador nyugati részén, az Apaneca hegytömb körül vannak szép földjei, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az utóbbi négy idényben tőlük is vásárolhattunk. Négy farmjuk neve, ahonnan a kávékat beszereztük, a Las Delicias, az El Rosario, a Buena Vista és a Santa Barbara.

Ezek az ültetvények egy biológiai korridor részét képezik, amely Mexikótól egészen Panamáig húzódik, és számtalan madár-, pillangó- és rovarfajnak ad otthont. Az El Salvadorra jellemző Bourbon fajta mellett Miguel más változatokkal is kísérletezik – mint például a Pacamara, a Geisha és a Caturra –, hogy még jobb minőséget biztosítson és újabb ízeket alakíthasson ki a kávészemekben.

Miguel úr immár a harmadik generációt képviseli a Menendez-birtok igazgatásában, és elődeinek köszönhetően nagy tapasztalattal rendelkezik, ugyanakkor mind gazdasága, mind feldolgozó üzeme a legkorszerűbb technikával van felszerelve. A kávétermesztés teljes folyamatát személyesen irányítja – a bogyók szüretelésétől kezdve egészen a babkávé exportálásáig. A mosás, az erjesztés, a szárítás, a pihentetés, válogatás, csomagolás és eladás mind teljesen ellenőrzött és átlátható módon történik. Minden szállítmány címkéjén szerepel a szüretelés helye, a dátum és a méret.

Azok a kávék, amelyeket mi vásárolunk a Menendez családtól, 1300-1600 méteres magasságon nőnek, és októbertől márciusig szüretelik őket. Bár feldolgozásuk módja a nedves eljárás kategóriájába tartozik, a hagyományos erjesztőtartályok helyett úgynevezett ECO-hántolókkal történik, amelyek már a bogyók húsának eltávolításakor lefejtik a magról az édeskés nyálkaréteget, és hihetetlen alapossággal dolgoznak. Ennek köszönhetően Miguel és munkatársai pontosabban tudják szabályozni a feldolgozási folyamatokat.

Szinte lehetetlen kifejeznünk azt az örömöt és büszkeséget, melyet a Menendez család – barátaink – kávéjának forgalmazási lehetősége miatt érzünk, és reméljük, hogy az édes Bourbon ízén át a fogyasztókhoz is eljut az odaadó munkavégzés, amely az előállítás minden fázisára jellemző.

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2016. 11. 15.
Visszafogott gyümölcsösség jellemzi, enyhén citrusos, csokoládés ízjegyek. Eszpresszóként lefőzve kitűnő.