Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Union Hand-Roasted Coffee

Union Hand-Roasted Coffee

 

 

 

Küldetésünknek tartjuk, hogy a kávékülönlegességek kínálta élvezetet mindenhová eljuttassuk – a baristákhoz, a kávéházakba, az elegáns éttermekbe, sőt az otthoni kávéínyencekhez is. Azt szeretnénk, ha mindenki megismerhetné a kávé szebb világát. Üdvözöljük a Unionnál!

A Union mindenki számára jobbá teszi a kávézást

 

Úttörők vagyunk két dologban is, amelyekre folyamatosan nagy gondot fordítunk: a PÖRKÖLÉSBEN és az ETIKUS BESZERZÉSBEN

Izgalmas, nehezen beszerezhető kávékülönlegességeket pörkölünk

 

Lépjen be kelet-londoni pörkölőműhelyünkbe, s megláthatja a Probat és Loring masinák fölé hajoló mestereinket, amint minden egyes tételt a legnagyobb gondossággal kezelnek. Ezek a szakértők tudják, hogyan kell a legjobb ízt kihozni a különféle kávéfajtákból,

 

ráadásul műhelyünkben minden csésze italhoz frissen őröljük a kávét, így vásárlóink a lehető legjobb minőségben élvezhetik őket.

Olyan gazdáktól szerezzük be a legfinomabb kávékat, akikben megbízunk

 

Azért választottuk cégünknek a Union nevet, mert nem lennénk képesek a finom kávék előállítására a partnereink nélkül – azok nélkül a gazdák nélkül, akik az általunk önökkel megosztott kincsek alapanyagát termesztik. Viszonzásul mi pedig korrekt árat fizetünk nekik a termésükért, hogy fejleszthessék gazdaságukat, valamint javíthassák családjuk és munkásaik életét. Hosszú távon működünk együtt a partnereinkkel annak érdekében, hogy kávéjuk és életük minősége egyaránt folyamatosan fejlődhessen. Ezt nevezzük Union Direct Trade-nek, és büszkék vagyunk arra, hogy mi voltunk az első olyan pörkölők az Egyesült Királyságban, akik közvetlenül a termelőktől kezdték beszerezni kávéjukat.

 

Mára 14 ország 42 termelőjével állunk kapcsolatban, akiktől folyamatosan változó válogatásban hozzuk el a finom kávékat, a saját márkás keveréktől kezdve a tájkávékon át az izgalmas mikroszállítmányokig.

Így kezdődött

 

A Uniont 2001-ben alapította Steven Macatonia és Jeremy Torz, két tudós, akik a ’90-es években San Franciscóba látogatva míves kávévilágot fedeztek fel – akkoriban ilyesmi az Egyesült Királyságban még nem létezett.

 

Úgy döntöttek, hogy a nyugati partvidéket Londonba is hazaviszik, ezért otthagyták munkahelyüket, és szüleik házának udvari fészerében kávépörkölésbe kezdtek. Néhány évvel később, miután többet megtudtak a kávé beszerzéséről és a visszaeső kávéárak által tönkretett gazdákról, elhatározták, hogy újfajta beszerzéspolitikával működő pörkölőüzemet hoznak létre – ez lett a Union Direct Trade.

 

Tevékenységüket a kiváló minőségű kávékülönlegességek és a felelős beszerzés párosítására alapozták, jobbá téve ezáltal a kávézás világát mindenki számára, a fogyasztóktól egészen a termelőkig. Steven és Jeremy beutazta a világot, hogy megtalálja a velük együttműködni kész gazdákat (a mai napig is együtt dolgozunk például legelső ilyen partnerünkkel, a ruandai Marabával). Remek csapatot állítottak össze, és az Egyesült Királyság egyik legelső olyan pörkölőivé váltak, akik kávékülönlegességeket kínálnak.

 

Mára a cég több mint 65 ezer ember életét tette jobbá a kávétermelő országokban, és úttörő beszerzési modelljükkel nagy büszkeségükre elnyerték a The Queen’s Award for Sustainable Enterprise királyi fenntarthatósági díjat is 2017-ben.