Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü
   

Kenya French Press + Sumatra Gayo szemes kávé 250g

Kattints rá a felnagyításhoz!
Ár:
7.999 Ft
Bodum
Elérhetőség: Nincs készleten
Szállítási díj: 699 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

0,35l-es fekete színű Bodum kenya kávékészítő és 250g-os Johan & Nyström Sumatra Gayo Mountain szemes kávé most együtt!

Leírás

KENYA Kávékészítő

Méret: 0,35 l

Szín: Fekete

 

 

Johan & Nyström Sumatra Gayo Mountain kávé

A Sumatra Gayo Mountain Ache tartományból származik, amely Szumátra legészakibb csücskén helyezkedik el. Itt minden kávét vegyszermentesen termesztenek és az ültetvények a tengerszint feletti 2000 méter magasságig húzódnak .

Az érett bogyók betakarítása után a gyümölcshúst eltávolítják. Ezt közvetlenül a termesztő végzi el házi készítésű gépeken, amelyeket gyakran újrafelhasznált kerékpáralkatrészekből származó fémtárgyak alkotnak. A következő lépés egy éjszakás erjesztés hullámzó műanyag zsákokban, ezt szárítás követi a tűző napon.

Ez az eljárás olyan kávét eredményez, amely ötvözi a mosott Gayo-kávét és egy tradicionális szumátrai Lintungot vagy Mandhelinget. Olyan kávé jön létre, amelynek karaktere a füvestől a fűszeresig terjed, de mindig lágy és teljes. A kávé teste NAGY, és ez adja a Gayo (vagy Acehkaffe) egyedi státuszát a világpiacon.

Ez a különlges kávé a Permata Gayo co-op terméke. Jelenleg a szövetkezetnek 394 tagja van, és további 567 szeretne csatlakozni. 2005-ben 50 taggal indultak, akik a polgárháború után visszatért kávétermesztők voltak. 2007-ben a szövetkezet megkapta organikus termesztést igazoló tanúsítványát, amelyet 2008-ban a Fairtrade tanúsítvány követett. A mindkét tanúsítvánnyal rendelkező ültetvény teljes területe kb. 700 hektár.

Kávétermesztés Acehben

Az acehi kávétermesztők etnikai összetétele körülbelül 40% Gayo őslakos, 20% az Aceh partról, és további 40% Jáváról (akik több generációval korábban a holland kávéültetvényekre jöttek dolgozni).

A legtöbb farmer a kávéra fókuszál, de termesztenek más haszonnövényeket is (főleg zöldségeket). A klíma nedves és nyirkos, rövid száraz évszakkal.

A kávét évente 6-8 hónapon keresztül, októbertől júniusig takarítják be. A legtöbb farmer főfoglalkozású, de néhányan csak kiegészítő jövedelemnek tekintik a kávétermesztést, ami külterjes gazdálkodást eredményez. A hektáronként 1000-1500 cserje legtöbbje enyhe árnyékban fejlődik.

Single Origin igen
Származási hely Sumatra
Eredet Indonézia
Terület Aceh
Termelő Permata Gayo Cooperative
Magasság 1300 méter
Fajta Caturra, Ateng, Jember Typica
Feldolgozás Pulped Natural

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!
Márkáink
Facebook közösség