Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü
   

Java Coffee Umoja Wetu (Congo) 250g

Kattints rá a felnagyításhoz!
Ár:
3.299 Ft
Java Coffee Roasters
Elérhetőség: Nincs készleten
Szállítási díj: 699 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

A hosszú éveken át megosztott és konfliktusokkal terhelt országban az Umoja Wetu („Egységünk”) termelőszervezet a Kivu-tó partjai és a Minovát övező dombságok között élő dél-kivui lakosságon belüli egység megteremtésén fáradozik. Az Umoja Wetu 2010 óta a mezőgazdasági termelés és a kávéértékesítés népszerűsítésén keresztül egyesíti a helyi lakosságot.

A kukorica, szója, paradicsom és hasonló haszonnövények termesztésével kapcsolatos többéves közösségi együttműködés sikerén felbuzdulva 2017-ben az Umoja Wetu kávékülönlegességek termesztésébe kezdett DélKivuban. 2018-ban mintegy 800 kistermelő gazdálkodó 640 zsáknyi kávét állított elő.

A Coffeelac, mint a Kongói Demokratikus Köztársaság legjelentősebb kávéfeldolgozója és -exportőre, értékes szolgáltatásokat nyújt a vidéki kávétermelő közösség számára, például elősegíti a finanszírozáshoz történő hozzáférést, korszerű agrártechnikákat ismertető képzéseket szervez, valamint felhívja a helyiek figyelemét a fenntarthatóság és a minőség fontosságára. A Coffeelas Cafe Durable elnevezésű programja kiváló minőségű kávé termesztésére, valamint annak megfelelő, átlátható értékesítési és árképzési modell alkalmazására ösztönzi a termelőket. A megbízható rendszernek köszönhetően a kávé útja a termelőtől egészen a vásárlóig nyomon követhető.

Származási ország: Kongói Demokratikus Köztársaság

Termőhely: Minova, Dél-Kivu

Tengerszint feletti magasság: 1400 - 1600 méter

Változat: őshonos bourbon

Betakarítási időszak: március - július

Termelőszervezet: Az Umoja Wetu termelői csoport Cafe Durable programja

Besorolás: Kivu 3 (K3)

Feldolgozás: Teljesen mosott

Paraméterek

Espresso igen
Feldolgozás mosott
Pörkölés közepes
Savasság közepesen savas
Single Origin nem
Tengerszint feletti magasság 1400-1600m

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!
Márkáink
Facebook közösség