Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü
   

Gardelli Specialty Coffees - Finca El Salvador 250g

Kattints rá a felnagyításhoz!
Ár:
5.499 Ft
Gardelli Specialty Coffees
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 699 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

FINCA EL SALVADOR (EL SALVADOR)

250 gr

MINŐSÉGI PONTSZÁM: 88,50

Ízvariációk

Szeder / Papaya / Pomelo / Aszalt szilva

Espresso és filteres kávé készítéséhez javasoljuk

MIKOR PÖRKÖLÜNK

Minden kávét megrendelésre, frissen pörkölünk hétfőnként, szerdánként és péntekenként (kivéve a nemzeti ünnepeket), és még aznap kiszállítjuk. Rendelésfelvételi határidő a pörkölési nap előtti nap 11:59 óra (UTC+1). *Kizárólag szemeskávét szállítunk*

TECHNIKAI ADATOK

MINŐSÉGI PONTSZÁM:

88,50

TERMÉKCSOPORT

Specialitás

TERMELŐ

Ruffatti Batlle család

ORSZÁG

El Salvador

TERMŐHELY

Santa Ana

TENGERSZINT FELETTI MAGASSÁG

1650 m

FERMENTÁCIÓ

Természetes anaerob

ARABICA VÁLTOZAT

Red Bourbon

SZEDÉS

2021. január

BEÉRKEZÉS

2021. szeptember

SZÁLLÍTÁS

GrainPro zsákokban

PÖRKÖLÉSI PROFIL

Rubens Gardelli

PÖRKÖLÉS

Egyedi pörkölővel

A TÖRTÉNET

Sok évvel ezelőtt a Ruffatti család az olaszországi Torinóból El Salvadorba költözött és röviddel ezután kávétermesztésbe kezdett. Az El Salvador Birtok immáron öt generáció óta van a család tulajdonában.

A Birtok a Cerro El Aguila hegy tetején helyezkedik el, az Apaneca-Ilamatepec hegyvonulat északi oldatán, és a kávét jelenleg 1 640 m tengerszint feletti magasságban termesztik. Ez a magasság korábban alkalmatlan volt a Bourbon fajta termesztésére a nagy hideg miatt, az éghajlati változásoknak köszönhetően azonban ma már lehetséges, és szükséges is kihasználni a magasabban fekvő területeket.

Az utóbbi néhány évben a Rodolfo Ruffatti Batlle által képviselt új generáció nagy hangsúlyt fektet az egzotikus fajták meghonosítására és ebben az évben már második alkalommal aratják a Rume Sudant.

A FAJTÁRÓL

A Bourbon vetőmagok 1859-ben érkeztek a Brazil kormány megrendelésére, miután tudomásukra jutott, hogy a Reunion szigeten (akkoriban Bourbonnak hívták) termesztett kávé magasabb hozamot és jobb kávéházi minőséget produkál a Brazíliában akkor általánosan termesztett Typica fajtához képest. A Yellow Bourbon fajta megszületése óta az eredeti Bourbont Red Bourbonnak hívják. Az 1930-as évektől a Campinas Agronomic Institute (IAC) Sao Paulo államban a Red Bourbon különböző vonalait termesztette, és juttatta el a gazdákhoz 1939-ben. Az egyes régiókban eltérő feltételek mellett termesztett, különböző Red Bourbon fajták eredményeinek tanulmányozása által a kutatók megértették a környezeti sokféleség kávéfajtákra gyakorolt hatásait.

A FERMENTÁCIÓS ELJÁRÁS

A termelők nagy hangsúlyt fektetnek a fermentáció kávé minőségére és profiljára gyakorolt hatására, ezért sokféle és érdekes technikát alkalmaznak a feldolgozás során, hogy kínálatukat változatossá tegyék. Az egyik ilyen, egyre közkedveltebbé váló módszer a szabályozott anaerob környezetben végzett fermentáció. Ez azt jelenti, hogy a kávészemeket egy minden oxigént nélkülöző edényben tartják az erjedési folyamat egy része során. Ennél a kávénál a kávécseresznyéket 120 órán keresztül erjesztették anaerob környezetben.

A fermentációt, a kávé feldolgozását követően a kávécseresznyéket érintetlenül, egészben lehet szárítani úgy, mint a hagyományos természetes feldolgozás esetén. A szárítás időtartama függ a szárítási terület adottságaitól.

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

Nagykereskedelmi megrendelések

Várjuk nagykereskedelmi partnerek jelentkezését!

Ha Ön viszonteladó, vagy kávézót üzemeltet, kérem keressen bennünket további információkért.

Hasonló termékek ebben a kategóriában

Paraméterek

Espresso nem
Pörkölés közepes
Savasság közepesen savas
Single Origin nem
Tömeg 250
Származási hely El Salvador

Videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!
Márkáink
Facebook közösség