Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü
   

Ditta Arrtigianale Hopong Natural Myanmar 250g

Kattints rá a felnagyításhoz!
Ár:
4.999 Ft
Ditta Artiginale
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 499 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

Hopong

 

A KÁVÉTERMELŐK BEMUTATÁSA

 

Bár Mianmarban csak a közelmúltban kezdtek el kávékülönlegességek termesztésével foglalkozni, az elért eredmények a szükséges ismeretek gyors elsajátításának köszönhetően magukért beszélnek. Partnercégünk, a Hopong mindössze egyetlen év leforgása alatt tökéletesen megszervezte a két szomszédos faluban élő kávétermesztők munkáját, és a természetes módon, napon történő szárítással készített kávé összehangolt feldolgozását. Sara Morrocchinak köszönhetően pedig a termékek exportálása is hihetetlenül gyorsan, még ugyanabban a szezonban elkezdődhetett.

 

A kábítószerbárók számára történő, titokban végzett ópiumtermesztést, és a hatóságok általi üldöztetést, valamint a szakszerűtlenül feldolgozott kávé üzletkötők és közvetítők részére történő értékesítését megelégelő hopongi gazdálkodók jelentős lépésre szánták el magukat, és a kávékülönlegességek termesztésével garantálható teljes mértékű függetlenség elérését tűzték ki céljuknak. Talán hihetetlenül hangzik, de a közösségi médián keresztül szereztek tudomást arról, hogy a szomszédos közösségek a Winrock civil szervezetnek köszönhetően természetes eljárás alkalmazásával, napon szárítással kávékülönlegességek termesztésével foglalkoznak. Határtalan elkötelezettségüknek és kíváncsiságuknak, valamint az említett közösségek segítségének köszönhetően sikeresen elsajátították, hogy kiváló minőségű termékek előállításával miként tehetnek szert nagyobb jövedelemre, illetve, hogy milyen módon törhetnek be a kávékülönlegességek nemzetközi piacára – és mindehhez alig vettek igénybe külső anyagi segítséget és szakképzést.

 

A mindössze három zsáknyi kávéból álló legelső, 2017-es szállítmányuk cégünk közvetítésével jutott el az európai vásárlókhoz. E szezonban cégünk tovább terjeszkedett, és a Long Hay és Bant Sauk falvakban élő termelők terményeit is felvásárolta. A banán széles körben népszerű édeskés ízjegyein kívül ezentúl a maracuja és ananász nyújtotta ízélmények is elérhetővé válnak termékkínálatunkban.

ÁZSIA

MIANMAR

 

Kávéfajta: Arabica S - 795, Catimor, Caturra, Catuai, Bourbon

Feldolgozás: természetes

Termőhely: Hopong, déli shan állam

Tengerszint feletti magasság: 1100-1600 m

 

Hopong

 

FELDOLGOZÁS

 

Természetes módon, napon szárítva. Hopong lakói korán reggel kézzel szüretelik a kávécseresznyét. A szüretelést követően a közösség tagjai a hopongi szárítóállomásokhoz szállítják a cseresznyeszemeket. Szállításkor átvizsgálják a cseresznyeszemeket, és gondosan kézzel kiválogatják a hozzávetőleg 95%-os érettséget elért kávécseresznyéket. A teljes megérett kávécseresznyéket ezután szárítás céljából magaságyakra helyezik. Rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelően lassú módon történő, az időjárási körülményektől függően 13-17 napig tartó szárításra. Mivel a rakományok osztályozását és elkülönítését napok alapján végzik, az összes tag szállítmánya teljes mértékben nyomon követhető.

Paraméterek

100% Arabica igen
Espresso igen
Pörkölés közepes

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Írja meg véleményét!
Márkáink
Facebook közösség