Termékek Menü
   

Union Hand Roasted Maraba Rwanda 200g

Union Hand Roasted  Maraba Rwanda 200g Kattints rá a felnagyításhoz!
Ár:
3.299 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 499 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db
Leírás és Paraméterek

MARABA, RUANDA – Great Taste ** 2016

Gyümölcsös jellegű, testes és tökéletesen kiegyensúlyozott kávé, mely a világ első ruandai kávékülönlegessége az Abahuzamugambi Ba Kawa termőhelyről amelyet egyszerűen csak Marabának hívnak a Union-nál.  Amikor az első kávémennyiséget vették 2002-ben még csak néhány farmer termesztett kávét, ma már több, mint 1500 farmer.

A MARABA GAZDASÁG

ABAHUZAMUGAMBI BA KAWA, HUYE, MARABA, RUANDA

Abahuzamugambi ba kawa, amelyet leginkább Marabának hívnak, egy védőhálót alkotó szövetkezet, amely Sovu, Kibingo; Kabuye és Cyarumbu kávémosó állomások tevékenységét felügyeli és koordinálja. Ez a szervezet hasonló a közép-amerika térségben működő feldolgozókhoz. A szövetkezetnek 1372 tagja van, közülük 768 (56 %) férfi és 518 (44 %) nő. A kávétermesztők a Huye kerület különféle szektoraiból származnak. Ezek a termesztők valóban kistermelők, egy gazda átlagosan 435 fával rendelkezik. Marabában az is különleges, hogy a kávétermesztés mellett többféle szociális juttatást is kínál az ott dolgozóknak. A ruandaiak egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezettek, ami a szegény falusi családoknak nagy költséget jelent, és nem minden család engedheti meg magának. Így a szövetkezethez a kávétermesztésből befolyó jövedelmet két családtag egészségbiztosításának fizetésére használják fel. Hasonlóan, az oktatás költségei is magasak a szegény falusi családok számára. Ruandában az iskolaév januárban kezdődik, még az áprilisi betakarítás előtt.  Januárban azonban sok családnak már nem áll készpénz rendelkezésére, ezért az iskolai díjak megelőlegezésével támogatják a szövetkezetet, amit a termesztők a termés egy részével fizetnek vissza. A szövetkezet krízishelyzetben vagy különleges családi esemény, például esküvő idején mikrohitelt folyósít tagjainak. Ezeket a hiteleket kávéval törleszthetik.  Létrehoztak egy TELE-CENTER-t, egy olyan helyet, ahol a falusiak nyomtathatnak, másolhatnak, és hozzáférhetnek az internethez, valamint számítógépes tanfolyamokon vehetnek részt.

 

A termesztőknek több órába telhet a kávéjukat a CWS-hez elszállítani, ezért a szövetkezet átvevőpontokat létesített, ahol a termesztők leadhatják a frissen leszüretelt termést. Itt a kávét megmérik, majd teherautókkal összegyűjtik, és a CWS-hez szállítják. Így a termelők akkor is eladhatják termésüket a szövetkezetnek, ha nem áll rendelkezésükre szállítóeszköz.  A kávémosó állomás (CWS) sok szezonális munkahelyet teremtett a térségben, ahol egyébként kicsi a gazdasági aktivitás. Mind a férfiaknak, mind a nőknek lehetőségük van munkát vállalni a feldolgozásban, a szárításban és a kávé válogatásában. Minden szüret idején több száz munkást szerződtetnek ezeknek a feladatoknak az elvégzésére.

 

Abahuzamugambi Ba Kawa a legelső Union Direct Trade kapcsolatok egyike, amelyeket 2002-ben hoztak létre. A közös erőfeszítéseket az elmúlt évek során számos siker koronázta. A szövetkezet minden évben több díjat is nyert a Taste of Harvest és a Cup of Excellence (CoE) versenyben.

 

A Union és a szövetkezet kapcsolata nemcsak egy vevő-eladó kapcsolat, vásárló”, hanem egy hosszú távú partneri viszony, melynek célja a farmerek gyarapodása és magas minőségű kávék termesztése.

 

Mit kínál a Union a szövetkezeti tagok részére:

 

  1. Minimális vásárlási ígérvény a szövetkezet tagjai számára, így azok biztosak lehetnek abban, hogy a termesztéshez szükséges befektetéseik megtérülnek.
  2. Előfinanszírozás, közvetlenül vagy erre szakosodott ügynökségen keresztül. Ez biztosítja azt, hogy a betakarításhoz szükséges pénz időben rendelkezésre álljon.
  3. Évenkénti helyszíni konzultáció a megfelelő termelési stratégia kialakítása és a minőségbiztosítás érdekében.
  4. Közös üzleti és beruházási tervek készítése és a szövetkezet vezetésének képzése.

 

A közös erőfeszítéseknek köszönhetően a helyi közösség számos eredményt ért el: klinikát, bankot, hetente kétszer nyitva tartó piacot, általános- és középiskolát, fodrászatot és más szolgáltató egységeket létesített, igazi közösségi összetartást teremtve ott ahol korábban csak szegénység és kétségbe esés uralkodott. Nagy fejlődést sikerült elérni a szövetkezet szintjén is: teherautókat vásároltak, a környezetszennyezés megakadályozása érdekében talajvízkezelő létesítményeket építettek és további kávémosó állomásokat hoztak létre így nőtt a kapacitás és így a bevétel is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100% Arabica igen
Savasság közepesen savas
Származás Rwanda
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Kérjük értékelje a terméket!


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Márkáink
Facebook közösség