Termékek Menü
0
   

Union Hand Roasted Coffee Gajah Mountain Sumatra 200g

Union Hand Roasted  Coffee Gajah Mountain Sumatra 200g Kattints rá a felnagyításhoz!
Ár:
3.299 Ft
Elérhetőség: Nincs készleten
Szállítási díj: 499 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Leírás és Paraméterek

GAJAH MOUNTAIN, INDONÉZIA

 

Ezt a kávét az Aceh hegység nagy magasságban fekvő esőerdőjében termesztik kis kávéfarmerek. Mély, gazdag, tőzeges aroma kellemes szirupos ízzel. Ha úgy adódik, egyszer kortyoljon el egy csésze Gajah Mountain-t egy füstös, single malt whiskey „társaságában”. Egyedülálló élményben lesz része!

 

 

GAZDASÁG

 

GAJAH ACEH, ACEH SUMATRA, INDONÉZIA

Szumátra (az Indonéz-szigetcsoport északi szigete) Aceh provinciájának mindennapjait a GAM függetlenségi mozgalmakkal való konfliktusok hátráltatták 2005-ig. lázadót A 2004-es cunami kb. 25 ezer lázadót ölt meg, aminek hatására létrejött a békeszerződés és egy viszonylagos stabilitás a térségben. 2006-ra a terület elég biztonságossá vált ahhoz, hogy a Union munkatársai közvetlen kereskedelmi kapcsolatot építsenek ki a Gajah Mountain-i gazdákkal.

 

A területen hithű muzulmánok élnek, így egy mecset építése a térségben fontos gesztus volt a közösség felé. Aceh-ben az oktatás színvonala általában megfelelő, és a gazdaság fokmérője a hadzs, mekkai zarándoklat.

 

Ez egy matriarchális társadalom, ahol főként nők értékesítik a termékeket a falusi piacokon. A gazdák eltávolítják a kávé héját, majd rövid erjesztés és leöblítés után teraszokon részlegesen megszárítják a babokat. Az innen származó babok nyomon követése bonyolult, ezért egy helyi kereskedő partner vásárolja meg a termelők áruját, majd szárítómalomban elvégzi a betakarítást követő feldolgozást. Az előkészítő folyamat része egy összetett szárítási folyamat, melynek során a kávét kiöntik az eredeti zsákokból, a napon szárítva eltávolítják belőle a nedvességet, majd újra zsákokba csomagolják. Így jön létre az intenzív aroma. A feldolgozás utolsó lépését a kézi válogatás jelenti, mivel a babokat sötétkék vagy sötétzöld színük alkalmatlanná teszi a Közép-Amerikában termett kávéknál sikerrel alkalmazott, automatizált, szín alapján történő válogatásra.

 

A Union munkatársai személyesen keresték fel a világtól elzárt Pantanlues és Kaybaykan kávétermesztőit, hogy elsőként hozzák el Európába ezeket a különleges, ízletes, a napon lassan szárított kávészemeket.

 

 

100% Arabica igen
Savasság közepesen savas
Származás Sumatra
Vélemények
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 02.

Single malt whiskey-vel ugyan nem próbáltam most, de nagyon jó kávé. Selymes, nem túl savas, nagyon kellemes.
Kérjük értékelje a terméket!


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Márkáink
Facebook közösség