x
Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü
   

Heti Ajánlatunk

Kávé szaküzletünkben a különleges kávékat nemcsak megvásárolni, hanem megkóstolni is lehet, így Vevőink személyesen győződhetnek meg arról, hogy milyen különbségek vannak az egyes kávéfajták és pörkölési típusok között. Kínálatunkat hetente változtatjuk. Nézzen be hozzánk és kóstolja meg különleges eszpresszó kávéinkat, filter kávéinkat, vagy éppen tejeskávé különlegességeinket. Gondoltunk azokra is akik esetleg nem szeretik a kávét, éppen ezért egy elég széles szortimenttel kedveskedünk minden tea kedvelőnek is. Prémium teák széles választéka fellelhető üzletünkben.

 

Aktuális Heti Ajánlatunk

 

Coffee Pirates 100% Organic Pirates Blend

Megérkezett Bécs legjobb kávépörkölője, aminek a fantasztikus Blendje már kóstzolható az üzlletünkben a héten.

Ez egy közép Amerika és Észak Afrikai  100% Arabica kávék keveréke, ami a Coffee Pirates leghíresebb keveréke.

Egy árnyalattal sötétebbre pörkölve az átlagnál , pont ezért egy kis Olaszos izgalommal jelenik meg a kávé a csészénkben.

Csészeprofil: Tejcsokoládé, édes bogyós gyümölcsök, és egy kifinomult egyensúly érezhetző még mind emellé, az ízek és a savak tekintetében.

 

Johan& Nystrom El Salvador Menendez

Az idősebb Miguel Menendez által vezetett Menendez-birtok olyan kávét terem, amely krémesen édes ízű, és a tejcsokoládé, a vajkaramella és a narancs aromáit kínálja. A családnak El Salvador nyugati részén, az Apaneca hegytömb körül vannak szép földjei, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az utóbbi négy idényben tőlük is vásárolhattunk. Négy farmjuk neve, ahonnan a kávékat beszereztük, a Las Delicias, az El Rosario, a Buena Vista és a Santa Barbara.

Ezek az ültetvények egy biológiai korridor részét képezik, amely Mexikótól egészen Panamáig húzódik, és számtalan madár-, pillangó- és rovarfajnak ad otthont. Az El Salvadorra jellemző Bourbon fajta mellett Miguel más változatokkal is kísérletezik – mint például a Pacamara, a Geisha és a Caturra –, hogy még jobb minőséget biztosítson és újabb ízeket alakíthasson ki a kávészemekben.

Miguel úr immár a harmadik generációt képviseli a Menendez-birtok igazgatásában, és elődeinek köszönhetően nagy tapasztalattal rendelkezik, ugyanakkor mind gazdasága, mind feldolgozó üzeme a legkorszerűbb technikával van felszerelve. A kávétermesztés teljes folyamatát személyesen irányítja – a bogyók szüretelésétől kezdve egészen a babkávé exportálásáig. A mosás, az erjesztés, a szárítás, a pihentetés, válogatás, csomagolás és eladás mind teljesen ellenőrzött és átlátható módon történik. Minden szállítmány címkéjén szerepel a szüretelés helye, a dátum és a méret.

Azok a kávék, amelyeket mi vásárolunk a Menendez családtól, 1300-1600 méteres magasságon nőnek, és októbertől márciusig szüretelik őket. Bár feldolgozásuk módja a nedves eljárás kategóriájába tartozik, a hagyományos erjesztőtartályok helyett úgynevezett ECO-hántolókkal történik, amelyek már a bogyók húsának eltávolításakor lefejtik a magról az édeskés nyálkaréteget, és hihetetlen alapossággal dolgoznak. Ennek köszönhetően Miguel és munkatársai pontosabban tudják szabályozni a feldolgozási folyamatokat.

Szinte lehetetlen kifejeznünk azt az örömöt és büszkeséget, melyet a Menendez család – barátaink – kávéjának forgalmazási lehetősége miatt érzünk, és reméljük, hogy az édes Bourbon ízén át a fogyasztókhoz is eljut az odaadó munkavégzés, amely az előállítás minden fázisára jellemző.

 

Special Offer

Johan&Nystrom

- Burundi Gaharo Hill

- Colombia Los Naranjos

Ditta Artigianale

- Costa Rica El Diamante

- Guatemala

- Costa Rica Monte Brisas

 

 

Márkáink
Facebook közösség