Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü
   

Heti Ajánlatunk

Kávé szaküzletünkben a különleges kávékat nemcsak megvásárolni, hanem megkóstolni is lehet, így Vevőink személyesen győződhetnek meg arról, hogy milyen különbségek vannak az egyes kávéfajták és pörkölési típusok között. Kínálatunkat hetente változtatjuk. Nézzen be hozzánk és kóstolja meg különleges eszpresszó kávéinkat, filter kávéinkat, vagy éppen tejeskávé különlegességeinket. Gondoltunk azokra is akik esetleg nem szeretik a kávét, éppen ezért egy elég széles szortimenttel kedveskedünk minden tea kedvelőnek is. Prémium teák széles választéka fellelhető üzletünkben.

 

Aktuális Heti Ajánlatu

 
 

Caravan Daily Espresso Blend

BARNA CUKOR , KAKAÓ ÉS PRALINÉ

A gondosan válogatott kávébabok egyenletes pörkölésével készülő Daily Blend keverék új színnel gazdagítja a hagyományos kávék világát. Az alacsony savtartalmú keverék édes és tiszta ízjegyei otthon és a Caravan éttermekben fogyasztva egyaránt felejthetetlen élménnyel ajándékozzák meg a kávézás szerelmeseit.

A sötét csokoládét, barna cukrot és pralinét idéző egyedülálló ízprofil a kávénövények szezonális rotációjának köszönhető. A keveréket alkotó, gondosan válogatott kávéfajtákat kávépörköléssel foglalkozó munkatársaink, vásárlóink és minőség-ellenőrzési csapatunk tagjai szigorú ellenőrzésnek vetik alá, mielőtt a kész termék az Ön otthonába kerülne. A szakszerű gyártási folyamat során hozzáadott összetevők harmonikus és kiváló minőségű keveréket alkotnak. 
A keveréket alapvetően Dél-Amerikában és Ázsiában betakarított, szezonális jellegű kávébabból állítják elő. A The Daily termékünkben felfedezhető kávéfajtákat hosszas helyszíni kutatómunka alapján, a megbízható és átlátható ellátási láncunkat alkotó helyi termelőkkel folytatott szoros együttműködés eredményeként választottuk ki. 
A The Daily keverék magával ragadó édessége és Demerara nádcukrot idéző ízjegyei mély és gazdag, csokoládészerű testességgel párosulnak, így fekete és tejes kávéhoz egyaránt ideális választás.


KÁVÉFŐZÉSI ÚTMUTATÓ

A keverékből számtalan különféle, eltérő főzési időt és adagolási mennyiséget igénylő eszpresszófajta készíthető. A javasolt 1:2 arányt követve 19 g őrölt kávé felhasználásával és 35 másodpercig tartó főzéssel 36 g eszpresszót készíthetünk.

 

Johan&Nystrom Brazil Fortaleza

A Brazil Fortaleza kiegyensúlyozott kávé a csokoládé, a mogyoró és a karamell különleges ízjegyeivel.

Termőhelye a Fazenda Ambiental Fortaleza ültetvény, amely már több mint száz éve a Croce család birtokában és irányítása alatt áll. Amikor Marcos Croce vette át a működtetést mintegy tíz évvel ezelőtt, elhatározta, hogy környezetvédelmi szempontokra épülő mintagazdasággá alakítja ültetvényét. Emellett azokkal a szomszédos kávétermesztőkkel, illetve barátaival is összefogott, akik osztoznak az elveiben, és hisznek a valódi kávéminőségben.  Hálózatuk, a Bob-O-Link, a Mococa régió kisebb, helyi kávétermesztőinek termékeit értékesíti olyan elkötelezett kávépörkölőknek, amilyenek mi is vagyunk.

Nevüket egyébként a bobalink madárra utalva választották, amely az Egyesült Államok északi részéből vándorol Közép-Amerikán át minden évben a brazil fennsíkokra, azonban északon a szója és a kukorica, Brazíliában pedig a cukornád monokultúrás termesztése miatt a kihalás szélére került. Ez kongatta meg a vészharangot Marcos és társai fejében, hogy abba kell hagyni a monokultúrás gazdálkodást, ami az idő múlásával egyre inkább megfosztja a talajt a tápanyagoktól.

A számtalan elkülönülő ágazatra szakadó mezőgazdálkodás helyett tehát polikultúrás művelésbe kezdtek, melynél a méztől és virágoktól kezdve a zöldségekig és gyümölcsökig minden harmóniában növekszik egymással, a természettel, és persze a kávéval. A sokféleség ugyanis fontos tényező a talaj tápanyagainak visszadúsításában és a kedvező termesztési körülmények fenntartásában.

A Fortaleza kávé Marcos és közvetlen szomszédai termésének legjava. Ültetvényeik 900-1400 méteres tengerszint feletti magasságon terülnek el, és Bourbon, Mundo Novo, illetve Catuai fajtáknak adnak otthont.

A Croce családdal immár hosszú évek óta folytatjuk az együttműködést, és nemcsak a remek ízű kávéért vagyunk rendkívül hálásak nekik, hanem azért is, hogy ily módon mi is hozzájárulhatunk a fenntartható kávétermesztéshez ebben a híres régióban.

 

 
 

Special Offer

Johan&Nystrom

- Kenya Double AA

- Etiop Keder

Caravan

- Market Blend

Union

- Natural Spirit

Coffee Pirates

- Dr. Congo

Gardelli

- Blue Batak Indonesia

 

 

 

Márkáink
Facebook közösség