Termékek Menü
0
   

Gardelli Kinone - Uganda, 250g

Gardelli Kinone - Uganda, 250g Kattints rá a felnagyításhoz!
Ár:
4.299 Ft
Egységár: 17.196 Ft/kg
Gardelli
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 499 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db
Leírás és Paraméterek

A CSÉSZE JELLEGE

Málna / mandarin / aszalt szilva / szegfűszeg / nádcukor
eszpresszóként és filteres kávéként fogyasztva is kiváló

TÖRTÉNETE

Kinone egy különálló mikro méretű mosóállomás, amelyet a Bukonzo Organic Farmers Co-operative Union működtet. A 2009-ben létrehozott, az ősi hegyek között megbúvó 36 mikro mosóállomás közreműködik a szövetkezet teljes termésének feldolgozásában. A térség termékeny talaján elképesztő kávékat termesztenek, és ez a fajta is közéjük tartozik.

A György-tótól északra, a Rwenzori hegység lábainál elhelyezkedő, Kasese körüli régió Ugandában legmagasabb tengerszint feletti magasságával, termékeny talajával és a nagy mennyiségű csapadékkal kitűnő feltételeket biztosít a különleges arabica kávék termesztéséhez. A térséget jellemző szegénység, az infrastruktúra hiánya, és az Ugandában az elmúlt 40 évben uralkodó politikai fordulatok miatt sok küzdelem árán sikerült teljes mértékben valóra váltani a különleges arabica kávék termesztéséről szőtt álmokat. A Bukonzo szövetkezethez hasonló szervezetek vezető szerepet játszanak e vágyak valóra váltásában, és abban, hogy Uganda különleges arabica kávékat termesztő régiója visszanyerje előkelő helyét a piacon.

Ez az első általunk forgalmazott ugandai mosott kávé!

Általában a mosott SL28 kávéhoz virágos és enyhe gyümölcsös jelleget társítunk, ehelyett azonban málna és mandarinlekvár jelleggel rendelkező, enyhe, kiegyensúlyozott csészét kapunk citromos savassággal és nádcukorszerű édességgel.

AZ ERJESZTÉSI ELJÁRÁS

Az érett, piros cseresznyéket gondosan válogatják, és a betakarítás napján a mosóállomásra szállítják, ahol víztartályba helyezve sűrűségük alapján szétválogatják a szemeket. A tartály aljára lesüllyedt cseresznyéket (a legkiválóbb minőségű szemeket) feldolgozásra elkülönítik. A külső héj eltávolítása után a kávét az éghajlati feltételektől függően körülbelül 24 órán át víz nélkül erjesztik. A kávé pergament ezután tiszta vízzel töltött csatornákban mossák. A nedves pergament emelt ágyakon, a napon 3 napig szárítják, majd mindaddig árnyékban tartják, amíg a kávé nedvességtartalma 12 %-ra csökken. Az egyenletes száradás érdekében a kávét gyakran forgatják. A száraz pergament ezután a szövetkezet központi szárazmalmába szállítják, és hántolás előtt pihentetik, majd méret szerinti osztályozás után export céljából Grainpro zsákokba csomagolják.

csomagolás Vákuum csomag
Single Origin igen
Származás Uganda
Termelő Több kistermelő gazdaság
Származási ország Uganda
Terület Rwenzori
Tengerszint feletti magasság 1600-2000 méter
Erjesztés Nedves (mosott)
Fajta SL14 és SL28
A betakarítás ideje 2017. március-május
Az átvétel ideje 2017. december
A rakomány tömege 7200 kg
A csomagolás módja GrainPro zsákok
A pörkölést irányította Rubens Gardelli
A pörkölés eszköze Egyedi Genio15 pörkölő
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Kérjük értékelje a terméket!


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Márkáink
Facebook közösség