x
Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Termékek Menü
   

Dripster Cold Brew Dripper

Dripster Cold Brew Dripper Kattints rá a felnagyításhoz!
Ár:
16.999 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj:
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szín
 
Menny.:db
További képek
Dripster Cold Brew Dripper
Dripster Cold Brew Dripper

Leírás és Paraméterek

 

DRIPSTER – Hidegen készített kávé házilag!

 Az egyszerűen kezelhető készülék kompakt méreteinek, valamint divatos, letisztult formatervének köszönhetően tökéletes kiegészítőjévé válhat konyhájának. Kávérajongók számára szinte nélkülözhetetlen!

A hidegen csepegtetett kávé – más néven holland kávé – a hidegen készített kávéfajták egyik változata. Az eljárás során a hideg vizet lassan, cseppenként adjuk hozzá a frissen őrölt kávéhoz. Az eredmény egy természetes jellegű, gyümölcsös ízvilágú, alacsony savtartalmú frissítő ital.

A DRIPSTER finoman szőtt, rozsdamentes acélhálóból készült szűrője tartós használatra szolgál. Az összes lényeges kávéolajat áreresztő szűrőt a papírból készült társaikkal ellentétben nem szükséges kicserélni. A szűrő meghatározó szerepet tölt be a különleges ízhatás elérésében.

A csepegtetési sebesség fokozatmentesen szabályozható. Más készülékekkel szemben a DRIPSTER csepegtetési sebessége rendkívül egyszerűen beállítható, mivel nem kell hozzá levennie a víztartályt.

Az eredeti formájában rendkívül változatos ízvilágú kávébab alapvetően gyümölcsös jellegű, a keserű ízjegyek kevésbé jellemzik. A pörkölt kávé a kávébabok pörkölése során nyeri el jellegzetes ízét. Az elkészítés módja viszont jelentős mértékben meghatározza a csészébe kitöltött kávé ízvilágát.

A kávébabok minősége, frissessége és pörkölése jelentős mértékben meghatározza a hidegen csepegtetett kávé ízét. Azt javasoljuk, hogy lehetőleg enyhe pörkölésű, durva szemű, frissen őrölt kávét használjon. 100 ml vízhez 7-10 g kávé az ajánlott mennyiség (a szűrő kapacitása körülbelül 45 g). Ne tömörítse össze túlságosan a kávét a szűrőben, ellenkező esetben a víz nem fog átfolyni rajta.

Azt javasoljuk, hogy 0,5-2 csepp/másodperc sebességre állítsa be a szelepet. Az elkészítés így körülbelül 1-2 órát vesz igénybe. Alacsonyabb sebesség beállításával erősebb ízű, hidegen csepegtetett kávé készíthető. Felhívjuk figyelmét, hogy a sebesség a víznyomás következtében idővel megnő. Túlságosan alacsony kezdősebesség megadásakor állítson a szelepen a folyamat során.

Kis mennyiségű vagy túlságosan durva őrlésű kávé hozzáadásakor a víz egyenletesebb eloszlása érdekében szűrje azt át. Vagy csepegtessen vizet a kávépor felszínére.

A különböző ízeket általában forró víz alkalmazásával nyerik ki a kávébabból. A hőmérséklet következtében a kávéport jellemző ízjegyek egy jelentős része viszonylag gyorsan feloldódik. Ez a következő hátrányokkal jár: Az eljárás a kívánt ízeken kívül keserű anyagokat és savakat is kivon a kávéporból. Forrón, tej és cukor hozzáadásával fogyasztva ez kevésbé érződik. Ennélfogva a kihűlt kávét általában rosszízűnek és élvezhetetlennek tartjuk.

Forró helyett hideg vizet alkalmazva kedvezőbbé válik a feloldott ízek, valamint a keserű anyagok és savak egymáshoz viszonyított aránya. Az eljárás hátránya azonban, hogy a folyamat során jóval kevesebb íz vonható ki. A kivonáshoz szükséges idő megnövelésével viszont megelőzhető, hogy a hidegen készített kávé vizesnek érződjön. Az említett eljárással nyerhető, hidegen készített, vagy más néven holland kávé a hagyományos változatokhoz képest színesebb ízvilágú, és gyümölcsös ízjegyekben gazdagabb.

 

 

A hidegen készített kávé vízbe áztatás és, a DRIPSTER által is alkalmazott csepegtetés útján egyaránt előállítható. Az alábbiakban a kétféle elkészítési módot ismertetjük röviden.

VÍZBE ÁZTATÁS

A vízbe áztatás során őrölt kávét és hideg vizet töltünk egy edénybe. Egy idő után (körülbelül 12-24 óra elteltével) a kávészemcsék eltávolítása érdekében átszűrjük a készítményt. Az így készített kávé íze a hidegen csepegtetett változatokhoz képest általában erősebb pörkölésűnek érződik, valamint a keserű anyag és savtartalma is magasabb.

HIDEGEN CSEPEGTETÉS

A hidegen csepegtetés összetettebb folyamat. Ennél az eljárásnál lassan, cseppenként adagolva hideg vizet töltünk az őrölt kávéhoz. A tiszta víz folyamatos csepegtetése során az őrölt kávé csaknem valamennyi ízjegye feloldódik. A vízbe áztatáshoz képest kevesebb időt igényel az ízek kivonása, és az elkészült kávé ízvilága is érezhetően eltérő. A DRIPSTER is pontosan így működik.

HIDEG KÉSZÍTÉSŰ KÁVÉ:

FELÜDÜLÉS AZ ÉV BÁRMELY SZAKÁBAN!

A hidegen készített kávé nem csak nyáron nyújt felfrissülést. Természetesen édeskés jellegének köszönhetően cukor hozzáadása nélkül is fölöttébb ízletes, és kalóriatartalma is rendkívül alacsony. A hidegen készített kávé az Egyesült Államokból indult hódító útjára, napjainkban pedig már számos németországi kávézó kínálatában megtalálható.

 

A hidegen készített kávé jégkockákkal, és vízzel vagy tejjel fogyasztva is fenséges ízű. Ugyanakkor koktélok összetevőjeként is kiváló választás. Többek között nagyszerű, alkoholmentes, tonikos ital készíthető a felhasználásával.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett értékelés.
Kérjük értékelje a terméket!


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek

Raktáron
14.499 Ft 13.900 Ft
Raktáron
9.999 Ft 8.499 Ft
Márkáink
Facebook közösség